Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Tentoonstelling 'Kleuren van Anatolië' in Gent

Datum nieuwsfeit: 02-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Gent

T e n t o o n s t e l l i n g ' K l e u r e n v a n A n a t o l i ë '

Op vrijdagavond 2 februari opent de tentoonstelling Kleuren van Anatolië in het Huis van Alijn. Deze tentoonstelling toont het werk van twee Turkse kunstenaars: keramiek van Meral Sariali en schilderijen en sculpturen van Ismail Yildirim. Deze tentoonstelling is georganiseerd in samenwerking met Mizrap vzw en DHKD vzw, met ondersteuning van het CDF, de Federatie van vooruitstrevende Turkse verenigingen.

Meral Sariali, geboren in Afyon, het hart van Anatolië, leeft en werkt in Parijs sinds 1974. Zij volgde keramiek aan de Kunstacademie van Istanbul, en is sinds 1993 werkzaam in het Maison des Arts de Chatillon. Zij inspireert zich op de Islamitische keramische traditie, maar verwerkt ook andere motieven in haar werk, zoals hedendaagse vormen en oude Ottomaanse fluweelmotieven.

Ismail Yildirim, geboren in de streek van Konya, leeft en werkt sinds 1983 in Parijs. Hij studeerde schilderkunst aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Istanbul en werkte samen met de cineast Yilmaz Guney aan verschillende films. Met Yol wonnen ze in 1982 de gouden palm op het Festival van Cannes. Na de dood van Guney in 1984 wierp hij zich met volle overgave terug op de schilder- en beeldhouwkunst. Zijn kunst is geëngageerd, vol van emotie en reflecteert een strijd voor vrijheid en hoop.

Praktisch

Deze tentoonstelling loopt van 3 februari tot 11 maart 2001. Alle dagen van 10 tot 12.30 uur en van 13.30 tot 17 uur, behalve op
maandag. De inkomprijs bedraagt 100 frank, studenten/senioren 70 frank, groepen/Gentenaars betalen 50 frank en scholen 30 frank.

Informatie

Het Huis van Alijn, Kraanlei 65, 9000 Gent, tel. (09)269 23 50, fax (09)269 23 58,

e-mail (huis.alijn@gent.be), web museum.alijn.gent.be

Onder de bevoegdheid van: de heer Sas van Rouveroij, schepen van Cultuur en Toerisme.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie