Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Mevrouw C. Kervezee nieuwe inspecteur-generaal onderwijs

Datum nieuwsfeit: 02-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Vindplaats 2
Bron: Ministerraad
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen

persbericht

Nummer:
16

Directie:
voorlichting

Publicatiedatum:
02 02 2001

Status:
informatie

Mevrouw Mr.Drs. C. Kervezee wordt inspecteur-generaal van het onderwijs bij ministerie van OCenW

De ministerraad heeft op voorstel van minister De Vries van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties er mee ingestemd om mevrouw mr. drs. C. Kervezee (52 jaar) voor te dragen als lid van de Algemene Bestuursdienst (ABD) en haar te plaatsen als inspecteur-generaal van het Onderwijs bij het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen. De benoeming gaat in op 1 mei 2001.

ICatharina Kervezee (1948) is sinds 1998 directeur van de Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling van de gemeente Utrecht. Daarvoor was ze o.a. landelijk procesmanager vernieuwing lerarenopleidingen en directeur Faculteit Onderwijs en Opvoeding van de Hogeschool Amsterdam.

Mevrouw Kervezee studeerde aan de Universiteit van Amsterdam Sociale Pedagogiek met bijvak onderwijskunde en studeerde eveneens rechten. Zij volgt dr. Ferdinand Mertens op, die op 15 januari 2001 is aangetreden als inspecteur-generaal Verkeer en Waterstaat bij het ministerie van Verkeer en Waterstaat. De benoeming van mevrouw Kervezee is tot stand gekomen via de procedure voor de topmanagementgroep van de ABD.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie