Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Gemeente Smallingerland laat ons meepraten op internet

Datum nieuwsfeit: 02-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Smallingerland

Meepraten op internet (2-2-01)

Sinds een week of wat staat er een discussie-rubriek op deze website van de gemeente. Via de knop wat vindt u van? wordt u uitgenodigd om uw mening te geven over een actueel onderwerp. Deze week is dat bijvoorbeeld: het privatiseren van de kleed- en wasgelegenheden op de sportcomplexen, een onderwerp waar de gemeenteraad op 6 februari over vergadert.

De afgelopen weken konden bezoekers meepraten over twee discussie-onderwerpen: eigen verantwoordelijkheid in het verkeer en de opsporingsbevoegdheid van de SVS-surveillanten.

Om met het verkeer te beginnen: dit onderwerp ging over de vraag of je als overheid de verkeersveiligheid bevordert door nóg meer borden neer te zetten en nóg meer maatregelen te nemen. Hoe zit het met de eigen verantwoordelijkheid? Gaan verkeersdeelnemers niet gewoon beter opletten als je op bepaalde plaatsen eens níet alles tot in detail regelt?
De meeste reacties hangen ergens in het midden: we zijn het eens met de stelling dat verkeersdeelnemers gewoon fatsoensnormen zouden moeten toepassen, alleen we vertrouwen daar niet erg op, zodat we toch erg gesteld zijn op stoplichten en strepen op de weg.

Het volgende actuele onderwerp (komt nog in de gemeenteraad) betrof de SVS: moet de bevoegdheid van de SVS-surveillanten verder gaan dan waarschuwen? Bijvoorbeeld door bekeuringen uit te mogen schrijven? Heersende mening: ja, de surveillanten mogen best wat meer bevoegdheden krijgen, maar je moet deze mensen wel goed opleiden en ook goed betalen. Uit de reacties blijkt trouwens dat de diensten van de SVS-ers worden gewaardeerd, zowel in het centrum als op het industrieterrein en de woonwijken.

Meepraten?
Ga naar de rubriek wat vindt u van?.
Deze keer over: de sportclubs en het onderhoud van hun kleed- en wasgelegenheid.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie