Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

GS Utrecht schiet projecten ouderenzorg 1,5 miljoen voor

Datum nieuwsfeit: 02-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Utrecht

Persbericht
02 februari 2001

Bij nood provincie achtervang Provincie schiet projecten ouderenzorg 1,5 miljoen voor

Gedeputeerde staten hebben besloten 1,5 miljoen voor te schieten om te voorkomen dat een aantal projecten op het gebied van ouderenzorg in gevaar komen omdat de financiering voor 2001 nog niet rond is. Het gaat om projecten die niet zondermeer binnen de AWBZ gefinancieerd kunnen worden, zoals ouderenadviseurs, wachtlijstserviceprojecten en mantelzorgprojecten. Het Zorgkantoor heeft hiervoor middelen gevraagd aan VWS en het College van Zorgverzekeringen, maar hierop is nog geen reactie binnengekomen. Als het Zorgkantoor deze gelden ontvangen heeft, moet ze deze aan de provincie terugbetalen.

De projecten zijn voortgekomen uit de regiovisie ouderenzorg, waarin een aantal knelpunten is geïnventariseerd. Om die knelpunten op te lossen zijn diverse projecten opgestart. De provincie en het Zorgkantoor hebben zich garant gesteld voor de financiering in 2001 van de projecten die niet financierbaar zijn via de AWBZ. Vandaag lossen gedeputeerde staten deze belofte in. De provincie heeft hiertoe besloten omdat zij groot belang hecht aan het doorgaan van deze projecten die bijdragen aan het verzachten van de gevolgen van de wachtlijstproblematiek. Die bijdrage kan direct zijn via de wachtlijstserviceprojecten en indirect via de mantelzorgondersteuning en ouderen-adviseursprojecten.

Voor nadere informatie: Evelien ten Bosch, 030 - 258 2493 of Evelien.ten.Bosch@province-utrecht.nl

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie