Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Hondenpoepbeleid in de gemeente Gent

Datum nieuwsfeit: 02-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Gent

G e n t d o e t m e e r m e t m i n d e r ( g e f a x t 2 f e b r u a r i )

Naar aanleiding van het bericht 'Eerste hondentoilet' in De Standaard van vrijdag 2 februari 2001, graag deze informatie.

Sinds 1998 vormt de aanleg van hondentoiletten in Gent de basis van het succesvolle Gentse hondenpoepbeleid zoals uitgewerkt in het SIF-project 'Propere Wijken'. De toiletten zijn intussen een vertrouwd beeld geworden in de wijken Rabot, Brugse Poort, Bloemekenswijk en Muide-Meulestede. De belangrijkste pijlers waarop het hele project berust zijn: een uitgesproken buurtgerichte aanpak, een degelijke infrastructuur, regelmatig onderhoud (6 dagen op 7) door 6 milieuwerkers en blijvende communicatie met de buurtbewoners.

Omwille van deze aanpak ontvingen schepen van Milieuzaken Lieven Decaluwe en de Dienst Leefmilieu en Natuurontwikkeling van de Stad Gent eind vorig jaar de prijs van vzw Ethologia voor het meest efficiënte hondenbeleid van het land. De kostprijs voor de aanleg van één hondentoilet bedraagt 50.000 frank.

De Stad Gent zal ook in de komende jaren de inspanningen verder zetten. In 2001 komt de wijk Sluizeken-Tolhuis-Ham-Briel aan de beurt.

Informatie

Dienst Leefmilieu en Natuurontwikkeling, Braemkasteelstraat 41, 9050 Gent-Gentbrugge, tel. (09)239 43 11, fax (09)239 43 90, e-mail (leefmilieu@gent.be)

Bevoegd

de heer Lieven Decaluwe, schepen voor Milieuzaken, Gezondheidsbeleid en Openbaar Groen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie