Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nederlandse diabeet wordt wereldkampioen Ultraloop

Datum nieuwsfeit: 03-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

LILLY NEDERLAND

NEDERLANDSE DIABEET wordt WERELDKAMPIOEN ULTRALOOP

Nieuwegein, 1 februari 2001

NEDERLANDSE DIABEET WORDT WERELDKAMPIOEN ULTRALOOP

Op zaterdag 3 februari 2001 om circa 12.00 uur arriveert topsporter Martin Mes, die lijdt aan diabetes mellitus op het gemeentehuis van zijn woonplaats Grootenbroek te Bovenkarspel.
Martin Mes heeft dan een ultraloop van 140 dagen achter de rug. Hij vertrok op 17 september 2000 in Jeruzalem en liep ruim 6.200 km.. De tocht verliep niet zonder
problemen; door zijn diabetes mellitus (suikerziekte) belandde Martin zelfs in een ziekenhuis in Parijs.

Na een duurloop van ruim 6.200 km arriveert Martin Mes op zaterdag 3 februari 2001 om ca. 12.00 uur bij het gemeentehuis van de gemeente Stedebroec (adres: De Middend 2 in Bovenkarspel) , waar hij zal worden ontvangen door de loco-burgemeester en wethouder van Sportzaken. Topsporter Martin Mes, die 140 dagen geleden in Jeruzalem aan de ultraloop begon, heeft diabetes mellitus. Deze chronische ziekte heeft tijdens de tocht een grote rol gespeeld: door koorts werd Martin regelmatig voor enkele dagen uitgeschakeld. In Parijs bleek opname in een ziekenhuis zelfs noodzakelijk. Zijn doorzettingsvermogen en ondersteuning van begeleiders en gezin, bleken echter van doorslaggevend belang.
Martin Mes gebruikt een nieuw, snelwerkend insuline analoog (insuline lispro)om zijn diabetes optimaal te kunnen reguleren. Mes:'Zonder deze nieuwe insuline (insuline lispro)zou ik dit nooit hebben kunnen doen'. 'Ik wil de wereld met mijn prestatie laten zien dat je met de juiste insuline, goede educatie en een positieve levenshouding ook als diabeet topprestaties kunt leveren'.

Wereldkampioen Ultraloop
De tocht ging door de landen Israël, Turkije, Griekenland, Italië, Frankrijk en België. In Turkije deed Martin tussendoor nog mee aan een triatlon. Hij werd daar tevens onderscheiden als wereldkampioen ultraloop, omdat hij met zijn 1.500 km per maand een nieuw record had gevestigd. In Griekenland volgde een nieuw hoogtepunt: met politie-escorte en veel media-aandacht liep hij 10 km door de hoofdstad en werd hij door de burgemeester van Athene in het Olympisch Stadion verwelkomd.

Educatief sportcentrum
Speciaal voor deze sportieve uitdaging heeft Martin Mes de Stichting Holdiarun opgericht. Uiteindelijk wil Martin met deze stichting een educatief sportcentrum opzetten, speciaal voor mensen met diabetes mellitus. De loop werd onder andere ondersteund door: eurodiabetes.com B.V. en Lilly Nederland.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie