Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten Friesland

Datum nieuwsfeit: 03-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Friesland: Friesland 3-02-2001
Politieberichten van 2/2 (13.00 uur) tot 3/2 (13.00 uur)

Leeuwarden: mishandeling
Vrijdag deed een 15-jarige inwoner van Tzum aangifte van mishandeling door twee hem onbekende jongens. De aangever stond donderdag omstreeks 16.00 uur bij een bushalte aan de Borniastraat te wachten, toen hij zonder duidelijke aanleiding werd mishandeld door twee jongens. Hij werd door beide jongens beetgepakt en met kracht tegen het glas van de bushalte geduwd en vervolgens in de bosjes gegooid. In het bushokje stonden een aantal vrouwen, waarvan één zich met het incident bemoeide. De aangever liep daarop weg richting station. Het summiere signalement van de jongens luidt als volgt: beiden om en nabij de 15 of 16 jaar, één met kort blond haar blond haar en ca. 1,85 meter lang, de andere jongen was iets kleiner, ca. 1,75 meter. De aangever hield aan de mishandeling een pijnlijke hals, enkel en elleboog over en moest zich onder doktersbehandeling laten stellen. De politie wil graag in contact komen met mogelijke getuigen (0900-8844).

Oosterwolde: winkeldiefstal
Een 55-jarige inwoner van Oosterwolde is vrijdag om 16.30 uur aangehouden op verdenking van diefstal uit een winkel aan de Stationsstraat. De man werd door winkelpersoneel betrapt toen hij een stuk kaas ter waarde van 6 gulden zonder te betalen wilde meenemen. Hij werd overgedragen aan de politie, die hem een KORTOM transactie van 250 gulden gaf.

Drachten: aanhouding bromfietsdiefstal
Twee jongens uit Drachten, 15 en 17 jaar, zijn vrijdag om 15.40 uur aangehouden op verdenking van diefstal van een bromfiets. Een getuige zag een aantal jongens met een nog afgesloten bromfiets slepen en waarschuwde de politie. Toen deze arriveerde probeerden de jongens weg te vluchten, maar men wist er twee alsnog aan te houden. In een sloot werd een door de verdachten weggegooide betonschaar veilig gesteld. Na verhoor werden de beide jongens aan hun ouders overgedragen.

Leeuwarden: fietsenactie
Afgelopen week zijn er weer fietsopruimacties geweest voor en rond het NS-Station. In totaal werden 101 fietsen ingenomen, waarvan er 52 weer door hun eigenaren werden opgehaald. Afgelopen week werden 13 fietsen verkocht. Sinds het begin van de actie zijn 3971 fietsen ingenomen, waarvan er 2200 weer door hun eigenaar werden opgehaald.

Drachten: diefstal radardetector
Uit een auto die geparkeerd stond aan de Leidijk is in de nacht van donderdag op vrijdag een radardetector gestolen. De 29-jarige eigenaar uit Drachten deed aangifte.

Leeuwarden: vrouw beroofd
Een 79-jarige vrouw uit Leeuwarden is vrijdag om 16.55 uur op De Hooidollen door een nog onbekende man van haar tas beroofd. Het slachtoffer liep met haar echtgenoot over het fietspad, toen een man op een fiets haar een duw gaf en haar schoudertas wegnam. De vrouw kwam ten val en liep verwondingen op aan onder meer haar arm en heup, waarvoor ze zich onder doktersbehandeling moest laten stellen. In de tas zat onder andere een beurs met geld. Deze werd later die avond leeg in de fietstunnel onder de Eebrug terug gevonden. Van de dader is slechts een summier signalement bekend: kort blond haar, grijze corduroy broek en donkerblauw regenjack. De politie wil graag in contact komen met mogelijke getuigen (0900-8844).

Harlingen: winkeldiefstal
Uit een winkel aan de Simon Stijlstraat is vrijdag omstreeks 15.00 uur een hifi-versterker met een waarde van 2300 gulden gestolen. Het apparaat werd uit de etalage weggenomen door een nog onbekende man, die plotseling de winkel binnenkwam, het apparaat weggriste en vervolgens snel richting De Lanen/Kerkstraat liep. De politie heeft na de melding direct de omgeving afgezocht, doch niets meer aangetroffen. Het signalement van de man luidt: Turks/Marokkaans voorkomen, kort krullend zwart haar, opvallende haakneus, 1,80 meter lang, 26 à 27 jaar oud, droeg een bruin heupjack, zwarte spijkerbroek en zwarte schoenen.

Friesland: verkeersoverlast door sneeuw en gladheid Tussen vrijdag 10.00 en zaterdag 13.00 uur deden zich in heel Friesland ca. 50 aanrijdingen voor ten gevolge van de gladheid door sneeuwval. Het ging daarbij in alle gevallen om blikschade, waarbij niemand letsel opliep. Vrijdag om 19.30 uur verloor een 47-jarige bestuurder uit Boerakker op de Compagnonsweg te Waskermeer in een bocht door de gladheid de macht over het stuur. De auto, waarin zich tevens twee kleine kinderen bevonden, gleed de naast de weg gelegen vaart in. De auto sloeg gelukkig niet over de kop en de bestuurder wist zichzelf en de twee kinderen uit de auto te bevrijden en aan de wal te brengen.

Akkrum: aanhoudingen autodiefstal
Twee inwoners van Drachten, 29 en 22 jaar, zijn vrijdag om 20.45 uur aangehouden op verdenking van diefstal van een auto en woninginbraak. Surveillerende agenten zagen de verdachten rond genoemd tijdstip op de Canadeeskestrjitte in een auto rijden. Zij wilden de auto controleren en troffen deze leeg aan bij het NS-station in Akkrum. Aangezien ze zagen dat de draden van het contactslot waren doorverbonden, stelden ze een onderzoek in op het station. Op het perron werden de twee verdachten aangehouden. Op het perron werd tevens een tas veiliggesteld, die de verdachten daar hadden achtergelaten. In de tas zaten een geldkistje en een doosje met een geldbedrag. Ook werd een bankpas aangetroffen, die niet op naam stond van één van de verdachten, maar op die van een inwoner van Akkrum. Naar aanleiding van deze laatste vondst werd een onderzoek ingesteld op het adres van de eigenaar van de bankpas. Die werd niet aangetroffen in zijn woning aan de Legedyk, maar er bleek wel ingebroken te zijn. In de eerder genoemde auto werden diverse goederen aangetroffen, die waarschijnlijk afkomstig zijn uit deze woning. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Franeker: onder invloed
Een 47-jarige inwoner van Franeker is zaterdag om 00.30 uur op de Lijbaanstraat aangehouden omdat hij onder invloed een auto bestuurde en daarmee tegen een gevel van een huis was aangereden. Surveillerende agenten zagen de auto onverlicht in de Lijnbaanstraat rijden. Uit de sporen in de sneeuw maakten ze op dat de auto kort daarvoor tegen de gevel van een woning was gebotst. Ze hielden de bestuurder daarom op de Lijnbaanstraat staande. Aangezien hij gedronken bleek te hebben, most hij op het bureau een blaastest afleggen. Gezien de uitslag daarvan, 745 ug/l, kreeg hij een rijverbod voor 9 uren, werd zijn rijbewijs ingevorderd en kreeg hij een proces-verbaal, ook voor het doorrijden na een ongeval.

Jubbega: mishandeling
Drie inwoners van Heerenveen, 20, 16 en 19 jaar, zijn vrijdag omstreeks 23.20 uur door een aantal bezoekers van een horecagelegenheid aan de P.W. Janssenweg mishandeld. Een van de aangevers werd zonder duidelijke aanleiding door een hem onbekende bezoeker naar buiten getrokken. De andere twee aangevers probeerden hem te ontzetten, maar werden vervolgens door andere bezoekers aangevallen. Ze wisten alledrie te ontkomen en meldden zich vervolgens bij de politie. Deze heeft de zaak in onderzoek. De drie Heerenveners liepen geen ernstig letsel op.

Leeuwarden: woninginbraak
In een woning aan de Ludolf Bakhuizenstraat is vrijdag tussen 18.15 en 22.15 uur ingebroken. Nadat een raam was geforceerd, werd de gehele woning doorzocht. Ontvreemd werden onder meer een geldbedrag en een mobiele telefoon. De 53-jarige bewoner deed aangifte.

Franeker: aanhouding na vechtpartij
Een 32-jarige inwoner van Franeker is zaterdag om 02.10 uur in een horecagelegenheid aan de Vijverstraat aangehouden, omdat hij om nog onduidelijke reden een 23-jarige plaatsgenoot in het gezicht had geslagen. Deze hield aan de klap een bloedende hoofdwond over.

Stiens: onder invloed
Een 19-jarige inwoner van Stiens is zaterdag 0m 04.30 uur op de Hoge Hearewei aangehouden, omdat hij onder invloed een auto bestuurde. Op het bureau blies hij 695 ug/l. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en hij kreeg een rijverbod voor 8 uren alsmede een proces-verbaal.

Leeuwarden: inbraak horecapand
In een horecapand aan de Voorstreek is in de nacht van vrijdag op zaterdag ingebroken. Nadat een deur was geforceerd, werd een gokkast opengebroken en de inhoud van de kassa weggenomen. Een 30-jarige inwoner van Leeuwarden deed aangifte.

Aldoeboarn: woninginbraak
In de nacht van vrijdag op zaterdag werd ingebroken in een woning aan de Lutsen Bottemastrjitte. Nadat een raam was geforceerd, werd de gehele woning doorzocht en een geldbedrag weggenomen. De 33-jarige bewoonster deed aangifte.

Bureau Voorlichting & PR: 058 8808272

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...

Senioren krijgen valpreventie aan huis
Beweegcoach Steven Schildmeijer geeft ouderen in de regio Haaglanden wekelijks les in valpreventie aan huis. Dit om op een laagdrempelige...

Reisgids van alle 7.500 Nederlandse plaatsen nu in één app
Reisgidsen over Nederland gaan altijd over de bekende 2.500 steden en dorpen. Maar ons land heeft nóg 5.000 woonplaatsen, die...

Grote verschillen in Europese premies autoverzekeringen
Premies van autoverzekeringen blijven stijgen. Soms zelfs met 20 procent. Klachteninstituut Kifid vindt dit te ver gaan. Het instituut pleit...

Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren
Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren KYOTO, Japan & CAEN, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- Murata Manufacturing Co., Ltd. (TOKYO:6981) (ISIN:JP3914400001)...

Geelvinck Festival: fortepiano’s met karakter – muziek met een verhaal
De 6e editie van het Geelvinck Fortepiano Festival is met ruim 45 kamermuziekconcerten van barok tot nieuwe composities internationaal het...

Erik Akerboom, Hoofd Nederlandse Politie, geeft keynote op HostingCon
Penton’s HostingCon maakt bekend dat de hoofdcommissaris van de Nederlandse politie, de heer Erik Akerboom, op 12 oktober keynote spreker...

BillerudKorsnaes Venture kondigt aandelenbelegging aan in Kezzler
BillerudKorsnaes Venture kondigt aandelenbelegging aan in toonaangevend serialisatiebedrijf Kezzler Oslo, Noorwegen-(BUSINESS WIRE)- Kezzler AS, een leider op het gebied van...

W Amsterdam BANK-gebouw opent kluisdeuren
W Amsterdam BANK-gebouw opent kluisdeuren AMSTERDAM-(BUSINESS WIRE)- Vandaag vindt de officiele opening plaats van BANK, het tweede gebouw van W...

IFF Appoints Richard O'Leary Executive Vice President & Chief Officer
IFF Appoints Richard O'Leary Executive Vice President & Chief Financial Officer NEW YORK-(BUSINESS WIRE)- Regulatory News: International Flavors & Fragrances...

HamiltonRoche en Cashforce samen sterk in cash flow management
HamiltonRoche en Cashforce kondigen een samenwerking aan op het gebied van cash flow management voor middelgrote en grote bedrijven. Voor...