Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten Friesland

Datum nieuwsfeit: 03-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Friesland: Friesland 3-02-2001
Politieberichten van 2/2 (13.00 uur) tot 3/2 (13.00 uur)

Leeuwarden: mishandeling
Vrijdag deed een 15-jarige inwoner van Tzum aangifte van mishandeling door twee hem onbekende jongens. De aangever stond donderdag omstreeks 16.00 uur bij een bushalte aan de Borniastraat te wachten, toen hij zonder duidelijke aanleiding werd mishandeld door twee jongens. Hij werd door beide jongens beetgepakt en met kracht tegen het glas van de bushalte geduwd en vervolgens in de bosjes gegooid. In het bushokje stonden een aantal vrouwen, waarvan één zich met het incident bemoeide. De aangever liep daarop weg richting station. Het summiere signalement van de jongens luidt als volgt: beiden om en nabij de 15 of 16 jaar, één met kort blond haar blond haar en ca. 1,85 meter lang, de andere jongen was iets kleiner, ca. 1,75 meter. De aangever hield aan de mishandeling een pijnlijke hals, enkel en elleboog over en moest zich onder doktersbehandeling laten stellen. De politie wil graag in contact komen met mogelijke getuigen (0900-8844).

Oosterwolde: winkeldiefstal
Een 55-jarige inwoner van Oosterwolde is vrijdag om 16.30 uur aangehouden op verdenking van diefstal uit een winkel aan de Stationsstraat. De man werd door winkelpersoneel betrapt toen hij een stuk kaas ter waarde van 6 gulden zonder te betalen wilde meenemen. Hij werd overgedragen aan de politie, die hem een KORTOM transactie van 250 gulden gaf.

Drachten: aanhouding bromfietsdiefstal
Twee jongens uit Drachten, 15 en 17 jaar, zijn vrijdag om 15.40 uur aangehouden op verdenking van diefstal van een bromfiets. Een getuige zag een aantal jongens met een nog afgesloten bromfiets slepen en waarschuwde de politie. Toen deze arriveerde probeerden de jongens weg te vluchten, maar men wist er twee alsnog aan te houden. In een sloot werd een door de verdachten weggegooide betonschaar veilig gesteld. Na verhoor werden de beide jongens aan hun ouders overgedragen.

Leeuwarden: fietsenactie
Afgelopen week zijn er weer fietsopruimacties geweest voor en rond het NS-Station. In totaal werden 101 fietsen ingenomen, waarvan er 52 weer door hun eigenaren werden opgehaald. Afgelopen week werden 13 fietsen verkocht. Sinds het begin van de actie zijn 3971 fietsen ingenomen, waarvan er 2200 weer door hun eigenaar werden opgehaald.

Drachten: diefstal radardetector
Uit een auto die geparkeerd stond aan de Leidijk is in de nacht van donderdag op vrijdag een radardetector gestolen. De 29-jarige eigenaar uit Drachten deed aangifte.

Leeuwarden: vrouw beroofd
Een 79-jarige vrouw uit Leeuwarden is vrijdag om 16.55 uur op De Hooidollen door een nog onbekende man van haar tas beroofd. Het slachtoffer liep met haar echtgenoot over het fietspad, toen een man op een fiets haar een duw gaf en haar schoudertas wegnam. De vrouw kwam ten val en liep verwondingen op aan onder meer haar arm en heup, waarvoor ze zich onder doktersbehandeling moest laten stellen. In de tas zat onder andere een beurs met geld. Deze werd later die avond leeg in de fietstunnel onder de Eebrug terug gevonden. Van de dader is slechts een summier signalement bekend: kort blond haar, grijze corduroy broek en donkerblauw regenjack. De politie wil graag in contact komen met mogelijke getuigen (0900-8844).

Harlingen: winkeldiefstal
Uit een winkel aan de Simon Stijlstraat is vrijdag omstreeks 15.00 uur een hifi-versterker met een waarde van 2300 gulden gestolen. Het apparaat werd uit de etalage weggenomen door een nog onbekende man, die plotseling de winkel binnenkwam, het apparaat weggriste en vervolgens snel richting De Lanen/Kerkstraat liep. De politie heeft na de melding direct de omgeving afgezocht, doch niets meer aangetroffen. Het signalement van de man luidt: Turks/Marokkaans voorkomen, kort krullend zwart haar, opvallende haakneus, 1,80 meter lang, 26 à 27 jaar oud, droeg een bruin heupjack, zwarte spijkerbroek en zwarte schoenen.

Friesland: verkeersoverlast door sneeuw en gladheid Tussen vrijdag 10.00 en zaterdag 13.00 uur deden zich in heel Friesland ca. 50 aanrijdingen voor ten gevolge van de gladheid door sneeuwval. Het ging daarbij in alle gevallen om blikschade, waarbij niemand letsel opliep. Vrijdag om 19.30 uur verloor een 47-jarige bestuurder uit Boerakker op de Compagnonsweg te Waskermeer in een bocht door de gladheid de macht over het stuur. De auto, waarin zich tevens twee kleine kinderen bevonden, gleed de naast de weg gelegen vaart in. De auto sloeg gelukkig niet over de kop en de bestuurder wist zichzelf en de twee kinderen uit de auto te bevrijden en aan de wal te brengen.

Akkrum: aanhoudingen autodiefstal
Twee inwoners van Drachten, 29 en 22 jaar, zijn vrijdag om 20.45 uur aangehouden op verdenking van diefstal van een auto en woninginbraak. Surveillerende agenten zagen de verdachten rond genoemd tijdstip op de Canadeeskestrjitte in een auto rijden. Zij wilden de auto controleren en troffen deze leeg aan bij het NS-station in Akkrum. Aangezien ze zagen dat de draden van het contactslot waren doorverbonden, stelden ze een onderzoek in op het station. Op het perron werden de twee verdachten aangehouden. Op het perron werd tevens een tas veiliggesteld, die de verdachten daar hadden achtergelaten. In de tas zaten een geldkistje en een doosje met een geldbedrag. Ook werd een bankpas aangetroffen, die niet op naam stond van één van de verdachten, maar op die van een inwoner van Akkrum. Naar aanleiding van deze laatste vondst werd een onderzoek ingesteld op het adres van de eigenaar van de bankpas. Die werd niet aangetroffen in zijn woning aan de Legedyk, maar er bleek wel ingebroken te zijn. In de eerder genoemde auto werden diverse goederen aangetroffen, die waarschijnlijk afkomstig zijn uit deze woning. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Franeker: onder invloed
Een 47-jarige inwoner van Franeker is zaterdag om 00.30 uur op de Lijbaanstraat aangehouden omdat hij onder invloed een auto bestuurde en daarmee tegen een gevel van een huis was aangereden. Surveillerende agenten zagen de auto onverlicht in de Lijnbaanstraat rijden. Uit de sporen in de sneeuw maakten ze op dat de auto kort daarvoor tegen de gevel van een woning was gebotst. Ze hielden de bestuurder daarom op de Lijnbaanstraat staande. Aangezien hij gedronken bleek te hebben, most hij op het bureau een blaastest afleggen. Gezien de uitslag daarvan, 745 ug/l, kreeg hij een rijverbod voor 9 uren, werd zijn rijbewijs ingevorderd en kreeg hij een proces-verbaal, ook voor het doorrijden na een ongeval.

Jubbega: mishandeling
Drie inwoners van Heerenveen, 20, 16 en 19 jaar, zijn vrijdag omstreeks 23.20 uur door een aantal bezoekers van een horecagelegenheid aan de P.W. Janssenweg mishandeld. Een van de aangevers werd zonder duidelijke aanleiding door een hem onbekende bezoeker naar buiten getrokken. De andere twee aangevers probeerden hem te ontzetten, maar werden vervolgens door andere bezoekers aangevallen. Ze wisten alledrie te ontkomen en meldden zich vervolgens bij de politie. Deze heeft de zaak in onderzoek. De drie Heerenveners liepen geen ernstig letsel op.

Leeuwarden: woninginbraak
In een woning aan de Ludolf Bakhuizenstraat is vrijdag tussen 18.15 en 22.15 uur ingebroken. Nadat een raam was geforceerd, werd de gehele woning doorzocht. Ontvreemd werden onder meer een geldbedrag en een mobiele telefoon. De 53-jarige bewoner deed aangifte.

Franeker: aanhouding na vechtpartij
Een 32-jarige inwoner van Franeker is zaterdag om 02.10 uur in een horecagelegenheid aan de Vijverstraat aangehouden, omdat hij om nog onduidelijke reden een 23-jarige plaatsgenoot in het gezicht had geslagen. Deze hield aan de klap een bloedende hoofdwond over.

Stiens: onder invloed
Een 19-jarige inwoner van Stiens is zaterdag 0m 04.30 uur op de Hoge Hearewei aangehouden, omdat hij onder invloed een auto bestuurde. Op het bureau blies hij 695 ug/l. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en hij kreeg een rijverbod voor 8 uren alsmede een proces-verbaal.

Leeuwarden: inbraak horecapand
In een horecapand aan de Voorstreek is in de nacht van vrijdag op zaterdag ingebroken. Nadat een deur was geforceerd, werd een gokkast opengebroken en de inhoud van de kassa weggenomen. Een 30-jarige inwoner van Leeuwarden deed aangifte.

Aldoeboarn: woninginbraak
In de nacht van vrijdag op zaterdag werd ingebroken in een woning aan de Lutsen Bottemastrjitte. Nadat een raam was geforceerd, werd de gehele woning doorzocht en een geldbedrag weggenomen. De 33-jarige bewoonster deed aangifte.

Bureau Voorlichting & PR: 058 8808272

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie