Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Persberichten Regio Politie Drenthe

Datum nieuwsfeit: 03-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

Zaterdag 3 februari 2001
10:32 zaterdag 3 februari 2001

Ernest Zinsmeyer 0622 662875

VERKEERSONGEVALLEN DOOR GLADHEID
In de loop van vrijdagavond en nacht zijn er ongeveer 40 aanrijdingen en glijpartijen ontstaan door de gladheid. Daarvan waren enkele met letsel. Ook was in een geval alcohol in het spel. EMMEN
Vrijdagmiddag rond 17.30 uur reed een 16-jarig meisje uit Emmen met haar bromfiets over het fietspad langs de Hondsrugweg. Ze kwam door de gladheid te vallen en brak daarbij haar onderbeen. GIETEN
Vrijdagavond omstreeks 18.30 uur reed een 26-jarige vrouw uit Gieterveen met haar auto over de Bonnerdijk. Ze raakte in een slip, botste tegen een boom, en kwam in het lager gelegen bouwland tot stilstand. De brandweer verleende hulp bij het uit de auto halen van deze bestuurster. Ze is voor controle overgebracht naar het Refajaziekenhuis in Stadskanaal, maar kon daarna weer vlot naar huis. EES
Op de Odoornerstraat reed vrijdagavond rond 22.45 uur een 37-jarige automobilist uit Zuidveld in de sloot. Hij verkeerde zwaar onder invloed van alcohol. Bij de ademtest blies hij maar liefst 1115, meer dan 2,5 promille. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

MET TE ZWARE AANHANGER DE BERM IN
Gieten
Vrijdagmiddag tegen 15.30 uur reed een 41-jarige man uit Rolde met zijn auto met aanhanger over de Asserstraat. De eenassige aanhangwagen was veel te zwaar beladen, ging daardoor scharen en de combinatie kwam in de berm terecht. Een bergingsbedrijf moest de zaak weer op de weg helpen. De aanhanger bleek inclusief lading 1680 kilo te wegen, waarbij de zaak ook nog eens zo beladen was dat er geen gewicht op de trekhaak drukte. Tegen de bestuurder wordt proces-verbaal opgemaakt.

ALCOMOBILISTEN
ASSEN
Vrijdagnacht reed een 33-jarige vrouw uit Assen met haar auto over de Fokkerstraat. Bij controle bleek ze te hebben gedronken. Ze blies 305, 0ngeveer 0,7 promille. Ze kreeg een boete opgelegd van 400 gulden. Bovendien was ze niet in het bezit van een geldig rijbewijs. MEPPEL
Vrijdagnacht tegen 4.15 uur haalde de politie een 41-jarige automobilist uit Meppel van de weg op de Karel Doormanstraat. Deze blies 440, precies 1 promille. Bij de aanhouding pleegde de man verzet, waardoor hij uiteindelijk geboeid is afgevoerd. Naast het rijden onder invloed krijgt hij ook een proces-verbaal voor verzet.

AUTO-INBRAKEN
Assen
Vrijdag is overdag ingebroken in een auto op de Industrieweg. De 42-jarige eigenaar uit Eelde mist de radardetector. EMMEN
Vrijdagavond tussen 23.00 en 24.00 uur is een auto aan het Willinkplein opengebroken. De 19-jarige eigenaar uit Emmen mist ook een radardetector.

WONINGINBRAAK
Assen
Vrijdagavond is ingebroken in een woning aan de Dommelstraat. Om binnen te komen is de keukendeur opengebroken. Uit de woning worden ongeveer 100 cds vermist, een fotocamera en een GSM. De 41-jarige bewoner deed aangifte.
WINKELDIEFSTAL
Hoogeveen
Vrijdagmiddag is een 37-jarige man uit Hoogeveen betrapt bij de diefstal van een muts in een zaak aan het Schutsplein. De muts kostte nog geen 4 gulden. De boete zal straks hoger zijn.

SCHADE GEREGELD
Emmen
Vrijdagmiddag schopte een 15-jarige jongen uit Klazienaveen een reclamebord voor een winkel in de Wilhelminastraat omver, waardoor deze kapot ging. Door winkelpersoneel kon hij worden achterhaald en overgedragen aan de politie. Tegen de jongen wordt geen proces-verbaal opgemaakt Hij wordt doorverwezen naar HALT, en hij moet de schade vergoeden. Die bedraagt 600 gulden.

AUTOBRAND
Klazienaveen
Zaterdagmorgen tegen 7.30 uur kwam er een melding binnen van een autobrand in de omgeving Langestraat. Het bleek te gaan om een bestelwagen van een schildersbedrijf die achter de zaak stond. Een passant ontdekte de brand. De brandweer bluste de zaak, voordat de auto helemaal uitbrandde. Er is vermoedelijk sprake van brandstichting.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie