Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Utrecht: district Heuvelrug, 10.45 uur

Datum nieuwsfeit: 03-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 3-02-2001

Politiebericht Utrecht: district Heuvelrug, 10.45 uur
Verdachten winkeldiefstal aangehouden

VEENENDAAL Vrijdagmiddag zijn een 39-jarige man uit Voorburg en een 40-jarige man uit Den Haag aangehouden op verdenking van het plegen van diverse winkeldiefstallen in Ede en in Veenendaal. Rond 17.00 uur betrapte winkelpersoneel van een winkel op de Scheepjeshof de mannen toen deze met diverse goederen de winkel verlieten zonder te betalen. Agenten in een politie bus die toevallig voorbijreed hielden de mannen aan en vervoerden hen naar het bureau.

De politie heeft later - in de nacht van vrijdag op zaterdag de auto van de mannen aangetroffen in het centrum van Veenendaal. Diverse goederen werden in de auto aangetroffen. Zij bleken gestolen te zijn in winkels in Ede en Veenendaal. De goederen zijn direct teruggeven aan de benadeelde winkeliers.

Verder bleek de man uit Den Haag nog diverse bekeuringen te hebben open staan. Een vriend van de man kwam de boetes betalen. De auto was niet verzekerd en de mannen moesten deze achterlaten bij het bureau. De mannen kregen een dagvaarding mee naar huis om voor de rechter te verschijnen.

Alcoholcontroles

MAARN/RHENEN - Op vrijdagavond heeft de politie tussen 19.45 21.15 uur een alcoholcontrole gehouden onder het viaduct van de A-12 op de Amersfoortseweg. In totaal werd 74 bestuurders gevraagd te blazen. Een 45-jarige man uit Odijk bleek met 0,95 promille alcohol in zijn bloed te hebben gereden. De man kreeg een bekeuring en een rijverbod van 3 uur.

In Rhenen reed in de nacht van vrijdag op zaterdag een 22-jarige man uit Lienden op de Lijnweg met zijn personenauto de berm in en kwam tot stilstand tegen een lantaarnpaal. De man liep hierbij geen letsel op. Na een ademanalyse bleek de man met 1,7 promille alcohol te hebben gereden. Hij kreeg een rijverbod van 8 uur en een dagvaarding om voor de rechter te verschijnen. Zijn zwaar beschadigde auto werd afgesleept.

Verdachten mishandeling aangehouden

VEENENDAAL In de nacht van vrijdag op zaterdag zijn rond 03.00 uur een 28-jarige en een 32-jarige Veenendaler aangehouden op verdenking van mishandeling van een medewerker van een horecagelegenheid. De mannen raakten betrokken bij een vechtpartij in een horecagelegenheid aan de Gelderland. De 28-jarige Veenendaler was de zaak binnengegaan terwijl de eigenaar van de zaak hem een ontzegging had gegeven. Het personeel wees de man hierop en daarop begon de 28-jarige man met een 36-jarige medewerker te vechten. De 32-jarige man schoot de 28-jarige verdachte te hulp.

De politie trof de medewerker met armletsel aan in de zaak. Hij moest voor behandeling naar het ziekenhuis. De 28-jarige en de 32-jarige man werden op straat aangehouden en meegenomen naar het bureau voor nader onderzoek.

Vrouw valt van fiets door sneeuw

AMERONGEN Op vrijdag is rond 17.00 uur een 40-jarige vrouw uit Amerongen van haar fiets gevallen door de hevige sneeuwval. De vrouw reed op de Rijnsteeg toen zij de macht over haar stuur verloor en viel. Hierbij liep zij letsel op aan haar hoofd en is per ambulance naar het ziekenhuis De Gelderse Vallei in Ede vervoerd.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie