Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Persberichten politie district Maastricht

Datum nieuwsfeit: 03-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Limburg-Zuid: Maastricht 3-02-2001 Persberichten politie district Maastricht Zaterdag 3 februari 2001

Maastricht; Alcohol en verkeer
Bij een alcoholcontrole in Maastricht die op de Tongerseweg vrijdagavond werd gehouden werden 295 automobilisten aan een blaastest onderworpen. De controle vond plaats tussen 21.00 uur en 01.30 uur. Van de gecontroleerde autobestuurders bleken er drie alcohol gedronken te hebben. Dat waren een 34 jarige vrouw uit Cadier en Keer die met een promillage van 0.7 o/oo een transactie van 410 kreeg aangeboden. Hetzelfde lot was een 55 jarige automobilist uit Heerlen beschoren. Ook hij kreeg een transactie van 410 gulden. Een 43 jarige automobilist uit het Engelse Birmingham blies een promillage van 1.4 o/oo. Tegen de man werd proces verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Bij de controle werd in het voertuig van een 21 jarige inwoner van het Belgische Hamoir in diens auto een wapenstok aangetroffen. Tegen de man werd proces verbaal opgemaakt. De wapenstok werd inbeslag genomen.

Maastricht; Traangas
Bij een controle van een Duits voertuig met daarin twee Duitse vrouwen van 29 en 26 jaar uit Dillingen werd een busje traangas aangetroffen. Het traangas werd in beslag genomen.

Maastricht; Aanhoudingen ter zake vandalisme
Op vrijdagavond, omstreeks 23.15 uur meldden getuigen dat van een gebouw gelegen aan de Theo van der Schuerlaan in Maastricht ruiten werden vernield. Aan de hand van het verstrekte signalement werd tijdens een onderzoek in de buurt een groepje van vier personen aangetroffen op de Carl Smulderssingel. Twee van de vier bleken zich schuldig te hebben gemaakt aan het vernielen van ruiten. Het tweetal, 15 en 17 jaar oud en afkomstig uit Maastricht werd aangehouden en voor het opmaken van proces verbaal overgebracht naar het hoofdbureau.

Op het Vrijthof werd omstreeks 1.40 uur in de nacht van vrijdag op zaterdag een 22 jarige inwoner van Maastricht aangehouden. De man maakte deel uit van een groepje van drie personen dat geweigerd werd bij een besloten feest dat werd gehouden een zaak op het Vrijthof. De 22 jarige trapte een aantal keren tegen de toegangsdeur waardoor deze werd vernield. Hij werd na zijn aanhouding overgebracht naar het hoofdbureau waar hij voor verder onderzoek werd ingesloten.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie