Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Twee weken geen schoolzwemmen Zoetermeer

Datum nieuwsfeit: 04-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Zoetermeer

Voorlopig twee weken geen schoolzwemmen

In de drie gemeentelijke zwembaden De Driesprong, De Veur en Aquapark Keerpunt is er voorlopig twee weken - tot en met 4 februari - geen schoolzwemmen. Dat besluit heeft de gemeente gisteren genomen. De betrokken scholen zijn inmiddels op de hoogte gesteld.

Dat desondanks deze beslissing is genomen heeft meerdere redenen: Uit respect voor de emoties en reacties van direct betrokkenen en Zoetermeerse inwoners die de gemeente inmiddels hebben bereikt na het ongeval van afgelopen dinsdag.
Deze tijd wil de gemeente ook gebruiken om met diverse betrokken partijen - o.a. de schoolbesturen, (vertegenwoordigers van) ouders van leerlingen en eigen zwembadpersoneel - te praten. Daarnaast hoopt de gemeente dat het politieonderzoek gedurende deze periode meer duidelijkheid kan bieden over de oorzaak van het zwemongeval.

Detectiesysteem
De afgelopen dagen zijn er meerdere vragen gesteld over het detectiesysteem met camera's onder water. De gemeente Apeldoorn houdt momenteel een proef met een dergelijk detectiesysteem in één van haar zwembaden. Daar vielen tot nu toe zowel positieve als minder positieve berichten over te horen. Een evaluatie van dit systeem moet uitwijzen of dit systeem succesvol is. Zoetermeer volgt dit uiteraard met belangstelling.

Medeleven
Bij de gemeente Zoetermeer zijn diverse reacties uit zowel Zoetermeer als uit andere gemeenten binnengekomen waarin mensen en organisaties hun medeleven betuigen.
Nadat wethouder mr. J.C.G. Fijen (o.a. sport) eerder deze week zijn medeleven heeft betuigd laat hij, naar aanleiding van de binnengekomen reacties, als aanvulling weten: "Het gemeentebestuur is zeer begaan met dit trieste voorval. Ik wens familie, school en zwempersoneel alle kracht toe bij de verwerking van dit leed".Gemeente Zoetermeer © January 2001

Last update: 25 January 2001 (8:58)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie