Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten Groningen: Veel blikschade door gladheid

Datum nieuwsfeit: 04-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Groningen: Diverse 4-02-2001
Persberichten Regiopolitie Groningen
Zondag 4 februari 2001

Dagelijkse berichten regio Groningen

Veel blikschade door gladheid
Gisteren overdag en in de vroege avond vonden er in de provincie door de gladheid weer tal van aanrijdingen plaats waarbij voor het grootste deel slechts blikschade ontstond. In totaal vonden er meer dan 40 ongevallen plaats. In de avond was het opvallend rustig op de wegen. Kennelijk bleven veel mensen thuis die niet beslist weg hoefden. Veel botsingen ontstonden er op de gladde wegen in dorpen en steden. Uitschieters waren daarbij Groningen met12, Veendam 4, Stadskanaal 4 en Haren met 4 glijpartijen. Over het algemeen werd er te hard gereden en te hard geremd, waardoor de autos in een slip raakten en tegen een tegenligger botsten, een boom of tegen geparkeerd staande autos. In Winschoten, Haren en Groningen moesten voetgangers voor behandeling worden overgebracht naar het ziekenhuis. Zij waren uitgegleden en liepen daarbij botbreuken op. Bij Noordbroek op de Sappemeersterweg botste gistermiddag een busje door de gladheid tegen een boom. De 45-jarige bestuurster uit Noordbroek raakte daarbij bekneld en moest door de brandweer uit het wrak worden bevrijd. Ze is met onbekende verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. Op de Poortweg bij Ter Apel raakte de auto van een 59-jarige inwoner van Ter Apel zwaar beschadigd toen hij na het inhalen van een tractor wegslipte en tegen een boom botste. Hij bleef zelf ongedeerd. De kans op gladde wegen blijft bestaan. Het advies van de politie blijft dan ook om de weersberichten te blijven volgen. Bij geval van ijzel kan een ieder beter thuis blijven als men niet beslist weg moet. Is de weg glad, dan zal de snelheid laag moeten blijven, zodat er niet abrupt geremd behoeft te worden. Alles met mate is het devies.

Groningen: verwarde man
Een verwarde bewoner (59) van de Blekerstraat in Groningen veroorzaakte gisteravond enige commotie toen bleek dat er rook in zijn woning hing. Controle door de politie wees uit, dat de man een broek op de kachel had gelegd te drogen die begon te smeulen. Hierdoor ontstond een sterke rookontwikkeling waarin de man gewoon bleef zitten. Toen de politie arriveerde keek hij tv. De broek had hij overigens geblust en in de keuken gelegd. Daar bleef het kledingstuk echter doorsmeulen. In overleg met de GGZ is de man ondergebracht in een psychiatrisch ziekenhuis.

Groningen: bromfietser op autosnelweg
De politie heeft gisteravond een 18-jarige bromfietser uit Loppersum van de autosnelweg de A28 gehaald. De man moest naar Emmen en wist de weg binnendoor niet zo goed te vinden. De politie werd getipt toen de man op de Beneluxweg bij een benzinepomp stond te tanken. De politie arriveerde toen de man juist was vertrokken. Even later kreeg de politiesurveillance de bromfietser in het oog en wilden hem tot stoppen dwingen. De bromfietser besloot echter anders en ging er via de afslag Hereweg met een snelheid van boven de 80 km/u vandoor. Na een korte achtervolging lukte het de bromfietser via een met paaltjes afgezet fietspad te ontkomen. Korte tijd later echter werd hij weer gesignaleerd. Hij reed via de oprit Hereweg de rondweg weer op en sloeg af richting Haren (A28). Bij de afslag Haren ging hij er weer vanaf en ging even later onderuit. De politie kon hem vervolgens aanhouden. De bromfiets is in beslag genomen. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: taxichauffeurs op de bon
Tijdens controles zijn vannacht in Groningen twaalf taxichauffeurs bekeurd voor het negeren van de verkeersregels in de binnenstad (onder meer verboden richting en rijden in voetgangersgebied). Een 35-jarige chauffeur bleek niet meer in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Deze was inmiddels 8 maanden verlopen. Zijn vervoer is stilgelegd.

Wildervank: auto in het water
Een 20-jarige inwoner van Stadskanaal raakte vannacht omstreeks 4.00 uur met zijn auto in het Stadskanaal langs de K. J. Vriezestraat bij Wildervank. Hij was op weg naar huis en raakte plotseling in de berm, waarna de auto in het kanaal reed. Hij heeft zichzelf uit de auto weten te bevrijden en kwam met veel moeite aan de wal. Daar heeft hij aangeklopt bij een aanwonende die hem opving en ter opwarming onder de douche heeft gezet. Hij bleek geen noemenswaardige verwondingen te hebben opgelopen. De auto is in eerste instantie geheel onder water in het kanaal blijven liggen en wordt in de loop van de dag eruit getakeld door een bergingsbedrijf.

Spijk: taxichauffeur mishandeld
Een 32-jarige inwoner van Ten Boer is vannacht aangehouden omdat hij een taxichauffeur (21) uit Delfzijl had mishandeld. De man was samen met twee anderen door de taxi opgepikt in Spijk en was op weg naar huis. Onderweg begonnen de passagiers de taxichauffeur uit te schelden en te beledigen waarna de taxichauffeur stopte en de passagiers verzocht uit te stappen. Dit namen ze kennelijk niet waarna de taxichauffeur onder andere een schop kreeg. Ze namen vervolgens een andere taxi. De Ten Boerster zit voor nader onderzoek vast. De politie onderzoekt het voorval en de rol van de passagiers hierbij.

Marum: man aangehouden voor mishandeling
Een 20-jarige inwoner van Marum is vannacht aangehouden nadat hij in een uitgaansgelegenheid in Marum een andere bezoeker ernstig had gewond. Het slachtoffer, een 18-jarige inwoner van Bergum kreeg een glas tegen zijn hoofd, waardoor hij een ernstige bloeding aan het hoofd opliep. Hij is ter behandeling overgebracht naar het ziekenhuis De aanleiding tot de misanbdeling moet nog worden uitgezocht. De verdachte is voor nader onderzoek ingesloten.

Marum: binnenbrand
De brandweer is even na middernacht uitgerukt in verband met een binnenbrand in een woning aan de Houtwal in Marum. In de kamer was een zitbank in brand gevlogen waardoor er veel rookontwikkeling in de woning was. Op de bovenverdieping zijn daardoor twee katten gestikt. De 59-jarige bewoonster kon op tijd uit de woning komen. Vermoedelijk is een brandende sigaret op de bank terechtgekomen waardoor deze na verloop van tijd vlam vatte. De brandweer had het vuur snel onder controle. Desondanks ontstond er veel brand, rook en waterschade.

Leek: vermeede diefstal fiets politiebureau
Tijdens de verkoop van gevonden fietsen, gistermorgen aan het politiebureau in Leek, is de fiets van een bezoeker van de verkoop ontvreemd. De man had zijn eigen fiets op slot neergezet tegen achterzijde van het bureau en kocht twee fietsen, die hij tussendoor naar huis bracht. Toen hij terugkeerde om zijn fiets te halen, constateerde hij dat zijn fiets daar niet meer stond. Hij heeft aangifte van diefstal gedaan. De politie sluit echter niet uit, dat de fiets per vergissing is meegenomen door een andere bezoeker die een fiets heeft gekocht. Mocht dat het geval zijn, dan vraagt de politie aan deze persoon om contact op te nemen met de politie van Leek telefoon 0900 8844.

Winschoten: wielen onder auto weggehaald
Van een geparkeerde auto op een garageterrein aan de Transportbaan in Winschoten zijn vrijdagnacht de vier wielen gedemonteerd en meegenomen. De betreffende eigenaar heeft aangifte gedaan.

Stadskanaal: auto uitgebrand
Vrijdagnacht is op de Van Boekerenweg een personenauto uitgebrand. De oorzaak ervan kon niet worden vastgesteld. De brandweer die werd gewaarschuwd door getuigen kon niet meer voorkomen dat het voertuig geheel uitbrandde. Het wrak is inmiddels opgeruimd.

Inlichtingen, Afdeling Communicatie, 0900 8844

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict
UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict EMBARGO 24-10-2016 00.01 uur 21 oktober 2016 UNICEF: 1,7...

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...

Senioren krijgen valpreventie aan huis
Beweegcoach Steven Schildmeijer geeft ouderen in de regio Haaglanden wekelijks les in valpreventie aan huis. Dit om op een laagdrempelige...

Reisgids van alle 7.500 Nederlandse plaatsen nu in één app
Reisgidsen over Nederland gaan altijd over de bekende 2.500 steden en dorpen. Maar ons land heeft nóg 5.000 woonplaatsen, die...

Grote verschillen in Europese premies autoverzekeringen
Premies van autoverzekeringen blijven stijgen. Soms zelfs met 20 procent. Klachteninstituut Kifid vindt dit te ver gaan. Het instituut pleit...

Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren
Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren KYOTO, Japan & CAEN, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- Murata Manufacturing Co., Ltd. (TOKYO:6981) (ISIN:JP3914400001)...

Geelvinck Festival: fortepiano’s met karakter – muziek met een verhaal
De 6e editie van het Geelvinck Fortepiano Festival is met ruim 45 kamermuziekconcerten van barok tot nieuwe composities internationaal het...