Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten Limburg-Noord: Venlo

Datum nieuwsfeit: 04-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Limburg-Noord: Venlo 4-02-2001
Mediaberichten zondag 4 februari 2001 (tot 16.00 uur).

ROERMOND Softdrugs

ROERMOND Een 36-jarige Roermondenaar is zaterdagmiddag door de politie aangehouden op verdenking van het verkopen van softdrugs aan minderjarigen. De man wordt ervan verdacht vanuit een pand aan de Keverbergstraat illegaal softdrugs te verkopen. De politie kwam de man op het spoor nadat twee Roermondse jongens van 15 en 17 jaar verklaarden softdrugs in het betreffende pand gekocht te hebben. De Roermondenaar is door de politie aangehouden en op het politiebureau voorgeleid aan de hulpofficier van justitie. Behalve voor de handel in softdrugs is de Roermondenaar ook door de politie gehoord in verband met een aangifte van mishandeling. Een 15-jarige Roermondse jongen deed zaterdagmiddag bij de politie aangifte tegen de 36-jarige Roermondenaar. Deze zou de 15-jarige geslagen hebben na een onenigheid. Tegen de Roermnondenaar is proces verbaal opgemaakt en hem is een dagvaarding uitgereikt waarmee hij zich binnenkort mag verantwoorden voor de rechter.

ROERMOND Overval

ROERMOND Zaterdagmiddag bedreigde een onbekende man een 64-jarige medewerkster van een bedrijf aan de Julianalaan met een keukenmes. De man bedreigde de vrouw met het mes waarop hij een greep uit de kassala deed. Op dit moment is niet bekend hoeveel geld de overvaller buit maakte. Het signalement van de overvaller luidt: 16 20 jaar oud, een flink postuur, ongeveer 1.85 meter groot, hij heeft een getint uiterlijk en hij droeg een donkerblauwe nike muts en een donker jack. Na de overval vertrok de man te voet richting Bredeweg.

VENLO Joyriding

VENLO Een 17-jarige Venlonaar is in de nacht van vrijdag op zaterdag door de politie aangehouden op verdenking van joyriding. De auto trok de aandacht van de agenten doordat hij met de alarmlichten aan op de Roermondsepoort stond. De politie vermoedde dat er startproblemen waren en nam een kijkje. Op dat moment reed de auto weg. Na opvallend rijgedrag (uiterst links en uiterst rechts op de weg) stopte de automobilist op het Stationsplein na een stopteken van de politie. Bij de controle bleek dat hij pas 17 jaar was. Hij verklaarde bovendien dat hij de auto zonder toestemming van thuis had meegenomen. De auto bleek bovendien niet verzekerd en niet gekeurd te zijn. Na het opmaken van het proces verbaal is de jongen naar huis gebracht.

ROERMOND Verdachte bedreiging aangehouden

ROERMOND Een 19-jarige Roermondenaar is zaterdagmiddag door de politie aangehouden op verdenking van de bedreiging van een 26-jarige automobilist op donderdagmorgen 1 februari.

Na de bedreiging waarbij donderdagmorgen een 26-jarige Roermondenaar door een onbekende man op de Rijksweg in Maasbracht werd bedreigd met een vuurwapen, is de politie direct gestart met een onderzoek. Dat heeft ertoe geleid dat een patrouille zaterdagmiddag de betreffende auto zag rijden over de Nassaustraat. De 19-jarige Roermondenaar werd aangehouden en in zijn auto werd een werpmes gevonden. Bij huiszoekingen vond de politie tevens een neppistool en een vlindermes. De verdachte bekende het neppistool gebruikt te hebben bij de bedreiging op donderdagmorgen. Zowel het neppistool alsook het vlindermes en het werpmes vallen onder de wet wapens en munitie en zijn verboden. De man is in verzekering gesteld en wordt begin van de week voorgeleid aan de officier van justitie.

Donderdagmorgen omstreeks 8.30 uur reed de Roermondenaar over de Rijksweg. Hij werd plotseling ingehaald door een onbekende bestuurder, die in een zwarte Golf reed, waarop de 26-jarige krachtig moest remmen om een aanrijding te voorkomen. Toen beide automobilisten voor het rode verkeerslicht stonden wees de Roermondenaar de onbekende erop dat zijn rijwijze niet juist was, door met de wijsvinger naar het voorhoofd te wijzen. Hierop haalde de bestuurder van de Golf een vuurwapen tevoorschijn en richtte dit korte tijd vanuit zijn auto op de 26-jarige. Vervolgens werd het grpoen en reed de man door. De politie startte direct na de aangifte een onderzoek in met de aanhouding zaterdagmiddag als resultaat.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie