Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten Brabant-Zuid-Oost: Eindhoven

Datum nieuwsfeit: 04-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Brabant-Zuid-Oost: Eindhoven 4-02-2001
1e Persbericht van zondag 4 februari 2001

Berichten uit de regio

Best: Aanhouding na diefstal
Zaterdagmiddag om 15.15 uur is in een winkel aan Den Ekker een 46-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats aangehouden. De man had kort ervoor geprobeerd goederen uit die winkel weg te nemen. Toen het personeel hem hiervoor aanhield verzette de man zich. Hij is overgedragen aan de politie en voor onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Snelheidscontrole
Zaterdagmiddag tussen 14.00 en 15.05 uur is op de Boschdijk een snelheidscontrole gehou-den. 592 voertuigen zijn gecontroleerd. 39 daarvan reden sneller dan de toegestane snelheid van 70 km/u. Zij kregen een proces-verbaal. De hoogst gemeten snelheid was 110 km/u.

Eindhoven: Roodlichtcontrole
Zaterdagmiddag tussen 12.30 en 16.30 uur is een roodlichtcontrole gehouden op de Aalster-weg ter hoogte van de oprit naar de A2. 10 automobilisten kregen een proces-verbaal voor het negeren van het roodlicht.

Nuenen: Inbraak in een woning
Tussen zaterdagmiddag 16.30 uur en zaterdagavond 22,00 uur is er ingebroken in een woning aan de Wilhelminastraat. Men kwam de woning binnen door verbreking van een deur aan de achterzijde van de woning. Uit de woning zijn voor zover nu bekend een videorecorder, een gouden ring, een GSM en een geldbedrag van 50 gulden weggenomen.

Eindhoven: Vuurwapen
Zaterdagavond om 18.15 uur is een 31-jarige man uit Tegelen aangehouden. Even daarvoor had hij op de Ferdinand Bolstraat meerdere personen met een vuurwapen bedreigd. Zij waarschuwden de politie, die de man op de Tongelresestraat aan trof. Bij de man is een vuurwapen aangetroffen en inbeslaggenomen. Voor nader onderzoek is de verdachte inge-sloten in het politiebureau.

Eindhoven: Aanranding
Zaterdagavond omstreeks 18.25 uur is op de Karel Martelweg een 21-jarige vrouw uit Eind-hoven slachtoffer geworden van een aanranding. Zij fietste daar. Een onbekende jongen op een bromfiets reed haar voorbij. Even later kwam die jongen, met zijn broek op de knieën, uit een paadje gelopen en greep de vrouw vast. Zij wist aan zijn greep te ontkomen en fietste snel door. Kort daarna kwam de bromfietser weer naast haar rijden en betastte haar. De vrouw weerde zich af met een paraplu en begon te gillen. Hierop reed de bromfietser snel weg.

Veldhoven: Inbraak en een woning
Zaterdagavond tussen 19.00 uur en 21.45 uur is er ingebroken in een woning aan de Heikantsebaan. Men kwam de woning binnen door vernieling van een raam aan de achterzijde van de woning. Uit de woning zijn een kleurentelevisie, een videorecorder, een horloge en enkele sieraden weggenomen.

Helmond: Onder invloed
Zaterdagavond om 19.45 uur is op de Beelstraat een 42-jarige Helmonder aangehouden. De man bestuurde zijn personenauto terwijl hij onder invloed was. De ademanalyse gaf een alcoholpromillage van 1,80 promille aan. De verdachte kreeg een proces-verbaal en een rijverbod voor de duur van 9 uur. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Eindhoven: Voetbalwedstrijd
Zaterdagavond omstreeks 20.20 uur zijn op de Charles Roelslaan een 19-jarige man uit Bennebroek en een 22-jarige inwoner uit Haarlem aangehouden. Zij waren daar betrokken bij ongeregeldheden in het voetbalstadion. Op vordering het terrein te verlaten weigerden zij te gaan. De aangehouden verdachten zijn overgebracht naar het politiebureau. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Aanhouding na zware mishandeling
Zondagmorgen om 00.50 uur is op de Vestdijk een 32-jarige inwoner van Eindhoven aangehouden. De verdachte had kort ervoor bij een ruzie een kapot glas in het gezicht gedrukt van een 19-jarige man uit Geldrop. Dit gebeurde met zoveel kracht, dat een 27-jarige man uit Valkenswaard en een 26-jarige vrouw, die inde buurt stonden ook glas in hun ogen kregen. De drie slachtoffers zijn voor behandeling van hun verwondingen naar het ziekenhuis vervoerd. De verdachte is voor onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Onder invloed
Op het Insulindeplein is zondagmorgen om 01.10 uur een 57-jarige inwoner van Eindhoven aangehouden. Uit onderzoek bleek dat de man zijn personenauto onder invloed bestuurde. De adem analyse gaf een alcoholpromillage van 1,85 promille aan. De man kreeg een proces-verbaal en een rijverbod voor de duur van 12 uur, Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Eindhoven: Aanhouding na diefstal portemonnaie
Een 28-jarige inwoner van Eindhoven is zondagmorgen om 01.30 uur in een café aan de Kleine Berg aangehouden. Getuigen hadden gezien dat de man kort ervoor een tas had weggenomen. Personeel van het café hield de verdachte vast en droegen hem over aan de politie. De man is voor nader onderzoek ingesloten.

Beek en Donk: Onder invloed
Zondagmorgen om 01.20 uur is op de Otterweg een 49-jarige inwoner van Beek en Donk aangehouden. De man bestuurde zijn personenauto terwijl hij onder invloed was. De ademanalyse gaf een alcoholpromillage van
1,25 promille aan. De verdachte kreeg een proces-verbaal en een rijverbod voor de duur van 5 uur.

Eersel: Onder invloed
Een 18-jarige bromfietser uit Retie (B) is vanmorgen om 02.10 uur op de Provinciale weg 316 aangehouden. De man bestuurde zijn bromfiets terwijl hij onder invloed was. De ademanalyse gaf een alcoholpromillage van 0,55 promille aan. De verdachte kreeg een transactie van 160 gulden en een rijverbod voor de duur van 1 uur.

Someren: Diefstal uit een woning
Vanmorgen tussen 02.50 uur en 02.57 uur is er ingebroken in een woning aan de Walstraat. Men kwam de woning binnen door verbreking van een deur van de garage. De bewoner werd wakker van geluiden die hoorde. Nadat hij het licht had aangedaan en geroepen had namen de inbrekers de benen. Voor zover nu bekend is er alleen een zonnebril uit de woning weggenomen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie