Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Boskalis wil positie in Midden-Oosten versterken

Datum nieuwsfeit: 05-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Royal Boskalis Westminster N.V.
Zoek soortgelijke berichten
Royal Boskalis Westminster N.V.

PERSBERICHT No. 2 5 februari 2001

Boskalis wil positie in Midden-Oosten versterken met alliantie

Papendrecht -- Koninklijke Boskalis Westminster nv is voornemens een 30% belang te verwerven in Archirodon Group nv, een internationale maritieme aannemer met een sterke positie in het Midden-Oosten. De alliantie is een belangrijke versterking van de strategische positie van Boskalis in het Midden-Oosten en omringende gebieden.

Archirodon is gespecialiseerd in het aannemen en uitvoeren van waterbouwkundige werken. De onderneming, die sinds de jaren zestig actief is in het Midden-Oosten, heeft een jaaromzet van meer dan US$ 200 mln met een nettowinst van meer dan US$ 20 mln. Archirodon heeft een uitstekende reputatie, professioneel management en een zeer concurrerende bedrijfsvoering. Het bedrijf heeft een omvangrijk materieelpark en 5.000 medewerkers in dienst.

Met deze alliantie kan Boskalis turn key bagger- en waterbouwprojecten aannemen in samenwerking met een sterk gepositioneerde, competitieve partner, zowel in het Midden-Oosten als in het Middellandse Zeegebied, het Indiase Subcontinent, Noord- en West-Afrika. Naast een sterkere marktpositie en een breder produktenpakket, levert de alliantie voor beide partijen synergie op in marktbewerking en operationele activiteiten.

Boskalis en de aandeelhouders van Archirodon verwachten eind april 2001 tot overeenstemming te komen. De partijen hebben recentelijk een Memorandum of Understanding getekend en momenteel wordt een boekenonderzoek uitgevoerd.

Boskalis heeft een duidelijke groeistrategie die gericht is op versterking van haar marktpositie. De onderneming is sinds de tachtiger jaren met gemiddeld meer dan 10% per jaar gegroeid en het beleid is gericht op voortzetting van deze trend.

Koninklijke Boskalis Westminster nv is een internationaal opererend concern met een leidende positie op de wereldmarkt van baggerdiensten. De kernactiviteiten van Boskalis zijn aanleg en onderhoud van havens en vaarwegen, creatie van land in water en bescherming van kusten en oevers. Met tien belangrijke thuismarktposities in Europa en daarbuiten richt de onderneming zich op alle in het baggeren voorkomende diensten. Boskalis heeft de beschikking over een veelzijdige vloot van meer dan 300 units en is actief in circa 50 landen, verspreid over 5 continenten. Boskalis heeft ruim 3.000 medewerkers in dienst.

Voor nadere inlichtingen:

Maarten Bakkenist - Boskalis Corporate Communications Telefoon: 078 6969 569
Telefax: 078 6969 489
E-mail: (m.h.p.bakkenist@boskalis.nl)

Roel Berends - Chief Financial Officer / Investor Relations Telefoon: 078 6969 360 / 06 2001 0232
Telefax: 078 6969 612
E-mail: (r.t.berends@boskalis.nl)


reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie