Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nieuwsbank scoort 150.000ste persbericht

Datum nieuwsfeit: 05-02-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Nieuwsbank scoort 150.000ste persberichtUTRECHT, 5 febr 2001 - Nieuwsbank BV heeft vorige week haar 150.000ste bericht geplaatst in haar persberichten-databank op Internet. Uit de bezoekcijfers van de website blijkt dat het unieke concept van Nieuwsbank in een behoefte voorziet. Maar achterblijvende omzetcijfers dwingen de directie tot uitbreiding en aanpassing van haar dienst.

Het 150.000ste bericht is een persbericht van HIT2000 over de beveiliging van Internet beveiligingsdiensten: 'ICT beveiligers vertonen zelf vaak ook lekken'. Het bericht bevatte een off-the-record bijlage met de namen van 49 security bedrijven die door HIT2000 konden worden gekraakt. HIT2000 heeft van Nieuwsbank een voorkeursbehandeling gekregen. De bijlage is zonder extra kosten exclusief doorgezonden naar journalisten-abonnees van Nieuwsbank en het bericht heeft een eigen opmaak gekregen zonder reclamebanners.

Uit de bezoekersaantallen van de Nieuwsbank website blijkt dat Nieuwsbank zich stilaan heeft opgewerkt tot onbetwist marktleider op het gebied van Nederlandstalige persberichtendistributie op Internet. Momenteel ligt het aantal bezoekers op werkdagen tussen de 5 a 7000.

De persberichten-instroom ligt nu op 5500 berichten per maand, zo'n 80% van het totaal aantal in Nederland uitgegeven persberichten. Nieuwsbank is een typische business to business dienst. De grootste afnemers zijn naast redacties van bladen, omroepen en nieuwssites ook onderwijsinstellingen, ministeries, accountantsbureaus en grote ondernemingen.

De persberichtenselectie service, die niet gratis is, wordt momenteel tot grote tevredenheid gebruikt door professionele abonnees, vaktijdschriften, special interest bladen, nieuwsbladen en websites. Toch is Nieuwsbank nog steeds een kleine organisatie. Met slechts 6 full time equivalents aan personeelsleden behoort ze waarschijnlijk tot de kleinsten in de top 100 van best bezochte Nederlandse websites. Cruciaal is de inzet van geavanceerde softwaretechnieken waarmee een ongeëvenaarde productiviteit wordt gerealiseerd.

De Nieuwsbankdirectie ziet nog uitstekende
groeimogelijkheden in de exploitatie van nieuwsoverzichten zoals de BV nu al verzorgt voor onder meer de Nederlandse Persdatabank, het Platform Nieuwe Media en Overheid.nl. Ook in het beschikbaarstellen van robot-technologie waarmee behalve persberichten ook allerlei andere informatie op het web kan worden verzameld, wordt nog veel groei verwacht. Maar toch studeert de directie ook op de mogelijkheid de website-service te verbeteren voor professionele gebruikers door met inlog-abonnementen te gaan werken. Dat zou kunnen betekenen dat voor het grote publiek de website nog maar zeer beperkt gratis toegankelijk wordt.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie