Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Miami Pool Beach café Hoogvliet R'dam zes weken gesloten

Datum nieuwsfeit: 05-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Rotterdam
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Rotterdam

Miami Pool Beach café Hoogvliet zes weken gesloten

Burgemeester Opstelten van Rotterdam heeft vandaag besloten het Miami Pool Beach Café aan de Middenbaan Noord 202 in Hoogvliet met onmiddellijke ingang te sluiten voor een periode van zes weken.

Aanleiding voor de sluiting vormt de massale vecht- en steekpartij die afgelopen zaterdag in het café is uitgebroken. Hierbij raakten vier bezoekers gewond, waarvan één zwaar gewond. Uit de politierapportage van incident blijkt dat er bij de toegang niet consequent is gefouilleerd en dat er onvoldoende portiers aanwezig waren.

Onder de bezoekers bevonden zich jongeren uit Hoogvliet en Pernis, waaronder veel Feijenoord supporters die tot de harde kern worden gerekend. Tussen de verschillende groepen bestonden al langere tijd de nodige spanningen. De politie houdt terdege rekening met nieuwe confrontaties tussen deze groepen in dit café om wraak te nemen. Daarnaast bestaat er onvoldoende vertrouwen dat de exploitant de veiligheid in het café op de korte termijn kan garanderen. Binnen drie weken moet de exploitant een nieuw veiligheidsplan indienen aan de hand waarvan wordt beoordeeld of hij na zes weken opnieuw de deuren kan openen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie