Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Logitech debuteert met internetcamera zonder pc

Datum nieuwsfeit: 05-02-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Volg gebeurtenissen op de voet en leg ze vast met de QuickCam Traveler van Logitech

Logitech debuteert met de eerste internetcamera die kan worden gebruikt om ook zonder pc opnamen te maken

Fremont, Calif. februari 2001 Logitech (NASDAQ: LOGIY) (Zwitserland: LOGN, LOGZ), marktleider in de productie van videocamera s voor internet, introduceert haar eerste camera met een dubbele functie, de QuickCam Traveler. Dit nieuwste product maakt deel uit van de QuickCam familie die inmiddels hun weg hebben gevonden naar zo n vijf miljoen gebruikers over de hele wereld. De camera is leverbaar via Logitech dealers en distributeurs en online via www.logitech.com, de adviesprijs bedraagt: Hfl. 449,= of Bfr. 7.999,= (incl. BTW).

De QuickCam Traveler combineert een gemakkelijke communicatie via internet met de vrijheid van een digitale fotocamera. Losgekoppeld van de pc kan de camera tot 60 foto s in hoge resolutie (640 x 480) opslaan en tot 240 foto s in lage resolutie (320 x 240).

De bediening van de camera maakt opname, opslag en wissen van afbeeldingen zeer eenvoudig. Gebruikers kunnen foto s -dankzij de QuickSync" functie- met slechts één druk op de knop naar de pc sturen. Verder is de camera voorzien van een zelfontspanner, macro-instelling en een instelling van de resolutie.

Wordt de QuickCam Traveler aan de pc gekoppeld, dan wordt het een kwalitatief hoogwaardige VGA-camera met een ccd-chip die een betere beeldkwaliteit biedt. In aangekoppelde toestand kan een ingebouwde microfoon worden gebruikt en kunnen video-opnamen worden gemaakt met maximaal 30 beelden per seconde. Een videomail compleet met geluid en speciale effecten naar familie en vrienden sturen is simpel dankzij de meegeleverde complete versies van MGI s VideoWave® III SE video editing en PhotoSuite® III SE image editing software.

Deze applicaties bieden de volgende mogelijkheden:


· creëren van videomailberichten met een enkele klik;

· webpagina s maken met videobeelden en foto s;

· een webcam inrichten voor het uitzenden van beelden via internet;

· "richt, klik en verzend " met SpotLife" Personal Video Broadcasting;

· live communicatie met Microsoft® NetMeeting®;

· opzetten van een videobewaking met Digital Radar® II;

· opnamebesturing via beweginsdetectie of tijdinstelling; en

· organiseren van foto s en video s in een geïntegreerd overzichtsprogramma.
De QuickCam Traveler heeft een USB-aansluiting en is volledig geschikt voor gebruik onder Windows® 98, Windows 2000 en Windows Millennium Edition. Er geldt een garantieperiode van twee jaar. Verder wordt gratis een SmartClip" meegeleverd om de camera te kunnen bevestigen op een laptop of een plat beeldscherm.

Logitech s QuickCam® Pro 3000: De nieuwe standaard voor beeldkwaliteit en gebruiksgemak

Nieuw design, geïntegreerde microfoon en uitgebreide functies maken betere multimedia communicatie mogelijk

en verhogen de creativiteit op het Internet

Deze nieuwe camera de Logitech QuickCam® Pro 3000 beschikt over een hoge resolutie 640 x 480 (VGA) CCD sensor die het mogelijk maakt om goede, scherpe beelden op te nemen onder diverse lichtomstandigheden. Dankzij de ingebouwde microfoon is het eenvoudig om deel te nemen aan videoconferences of v-mails te sturen met streaming audio. Dit model is het nieuwste product uit de populaire QuickCam serie en is in de winkel te koop voor Hfl. 239,= of Bfr. 4.490.

De camera wordt geleverd met nieuwe software die de upload tijd voor webcams en web albums verkort en bovendien de aanmelding bij Spotlife Personal Video Broadcasting eenvoudiger maakt. Via de Spotlife site (www.spotlife.com) kunnen bezitters van een Logitech QuickCam o.a. zelf (live) uitzendingen op Internet verzorgen.

De QuickCam software is eenvoudig in gebruik en heeft een interface die lijkt op die van web browsers waardoor gebruikers snel kunnen navigeren tussen de verschillende mogelijkheden:


- het creëren van v-mail boodschappen met slechts één druk op de knop;

- bouwen van webpagina s met streaming video en/ of foto s;

- kies, klik en uitzenden met SpotLife Personal Video Broadcasting;

- videogesprekken via het Internet met Microsoft® NetMeetingÔ;

- het opzetten van een video bewakingssysteem met behulp van Digital Radar II";

- bewerken van korte videofilmpjes;


- het organiseren van foto s en videobeelden.
De QuickCam Pro 3000 wordt geleverd met de volledige versies van MGI s VideoWave® III SE video editing en PhotoSuite® III SE beeldbewerkings-software, Microsoft NetMeeting" video calling software, Reality FusionÔ GameCam SE" met screen saver software en CrestaCards" Video Greeting software. Logitech levert bij de QuickCam Pro 3000 een SmartClip", een accessoire waarmee de camera aan een notebook of LCD scherm is te bevestigen. Daarnaast heeft de QuickCam Pro 3000 een privacy venstertje dat voor de lens van de camera kan worden geschoven.

Logitech

Logitech, opgericht in 1981, ontwerpt, fabriceert en distribueert human interface devices en ondersteunende software die mensen in staat stellen om Internet te verkennen en het bovendien mogelijk maken om effectiever te werken, spelen, leren en communiceren in de digitale wereld. Logitech s interface producten omvatten Internet Video camera s, aanwijsinstrumenten zoals (draadloze) muizen, toetsenborden en optische trackballs, multimedia speakers en interactieve gamesproducten als joysticks, gamepads en racesystemen. Het operationele hoofdkantoor van Logitech bevindt zich in Silicon Valley, in Fremont, Californië terwijl regionale hoofdkantoren zijn gevestigd in Romanel, Zwitserland en in Hsinchu, Taiwan, R.O.C. Daarnaast heeft Logitech vestigingen in de belangrijkste steden van Noord-Amerika, Europa en Azië. Logitech is genoteerd aan de beurs in Zwitserland onder LOGN en LOGZ en in Noord-Amerika aan de NASDAQ onder LGOIY.

Voor meer informatie kunt u (niet voor eindgebruikers!) contact opnemen met::

Logitech Benelux: Perscontacten:

Dhr. Harry Klein Mills Hughes & Partners,

Country Manager Benelux Lilian van Tongerlo/ Serge van Rooij

Tel: +31 (0)24 3724449 Tel: +31 (0)40-2110110,

Fax: +31 (0)24 3724415 Fax: +31 (0)40-2651020

Website van Logitech: www.logitech.com E-mail: lilian@mills-advertising.com

Of: serge@mills-advertising.com

Website: www.mills-advertising.com

Lezersinformatie:

Nederland: + 31 (0)10-2438897

België (NL): + 32 (0)2-6268961,

België: (FR): + 32 (0)2-6268963

Serge van Rooij
Mills Hughes & Partners
+ 31 (0)40-2110110
+ 31 (0)40-2651020
e-mail: serge@mills-advertising.com lilian@mills-advertising.com

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie