Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Brabant-Noord: Den Bosch

Datum nieuwsfeit: 05-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Brabant-Noord: Den Bosch 5-02-2001 Politiemonitor Bevolking 2001

Op 8 februari gaat de Politiemonitor Bevolking 2001 in de politieregio Brabant-Noord van start. Het is de vijfde maal dat dit landelijke onderzoek naar criminaliteit en (on)veiligheid in Nederland wordt gehouden. In totaal worden 85.000 Nederlanders van 15 jaar en ouder benaderd. In Brabant-Noord zullen in de periode van 8 februari tot 3 maart ongeveer 2600 mensen telefonisch worden ondervraagd over deze onderwerpen. De Politiemonitor Bevolking wordt uitgevoerd in opdracht van de ministeries van Justitie en van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en een groot aantal politiekorpsen.

Het doel van het onderzoek is om op landelijk en regionaal niveau inzicht te krijgen welk deel van de bevolking het afgelopen jaar slachtoffer is geworden van criminaliteit, zoals woninginbraak en diefstal. Verder worden vragen gesteld over buurtproblemen, onveiligheidsgevoelens, het functioneren van de politie en preventiegedrag.

Doordat de monitor voor de vijfde keer wordt gehouden eerdere metingen vonden plaats in 1993, 1995, 1997 en 1999- is het mogelijk om trends waar te nemen: zijn bepaalde problemen groter of juist kleiner geworden, is het aantal slachtoffers gestegen of gedaald. De politiemonitor is daarmee een belangrijk hulpmiddel voor de politie, het bestuur en het openbaar ministerie.

Het onderzoek wordt uitgevoerd door het Projectbureau Politiemonitor, een samenwerkingsverband van B&A Groep en Intomart. Naar verwachting worden de resultaten in juli 2001 gepresenteerd.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie