Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten Friesland: Friesland

Datum nieuwsfeit: 05-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Friesland: Friesland 5-02-2001
Politieberichten van 5/2 (07.00 uur t/m 13.00 uur)

Heerenveen: inbraak auto
Van zondag op maandag werd ingebroken in een personenauto, die geparkeerd stond op de Buizerd. Het rechterportier werd opengebroken. Uit de auto werd een radiocassetterecorder weggenomen. De eigenaar, een 30-jarige inwoner van Heerenveen, heeft aangifte gedaan.

Leeuwarden: inbraak school
Afgelopen nacht werd ingebroken in een school van het Piter Jelles aan de Nijlansdyk. Een ruit van een klaslokaal werd ingeslagen. Uit het klaslokaal werden 2 computers weggenomen. Namens de scholengemeenschap deed een 53-jarige inwoner van Dronrijp aangifte.

Ameland: auto vast op Wad
Zondag omstreeks 15.00 uur kwam er een melding binnen dat een 4-WD aangedreven auto ergens vast zat. De chauffeur, een 32-jarige inwoner van Almelo, had gelukkig zijn GSM bij zich. Hij dacht dat hij ergens vast zat op het Noordzeestrand tussen Ballum en Hollum. Ter plaatse niets aangetroffen en daarom opnieuw via de GSM contact met de man gezocht. Uiteindelijk werd de chauffeur met zijn auto aangetroffen nabij de `Oerdblinkert`. De auto stond ongeveer 100 meter van de kustlijn vast in het slik van de Waddenzee.De deuren van de auto konden nog net geopend worden en de auto zakte niet verder weg. Hierop werd getracht de auto weg te slepen, doch de twee auto`s van de hulpdiensten kwamen ook vast te zitten op zo`n 20 meter uit de kustlijn. Met behulp van een shovel werden deze twee auto`s weer vlot getrokken. Hierop werd door nogmaals een poging ondernomen om de gestrande auto los te trekken. De auto van de hulpdienst kwam hierop weer vast te zit te zitten. In verband met de invallende duisternis de auto`s op het Wad achtergelaten. De auto`s zijn vanmorgen geborgen. De eigenaar van de auto was een weekendje op Ameland. Toen hij `s-middags op het strand aan het toeren was geweest, was hij verdwaald en was hij uiteindelijk in het slik van de Waddenzee vast komen te zitten.

Oudehaske: aanrijding met gewonde
Maandag omstreeks 08.15 uur reed een bestuurder van een vrachtwagen over De Dolten. Gekomen ter hoogte van de kruising met de Veldweg wilde de bestuurder, een 47-jarige inwoner van Joure, linksaf de Veldweg oprijden. Toen de bestuurder afsloeg, zag hij een personenauto, bestuurd door een 22-jarige inwoner van Damwoude, over het hoofd. De bestuurder uit Damwoude, die geen gordel droeg, werd gewond overgebracht naar het ziekenhuis in Heerenveen. Zijn auto werd totaal vernield.

Noordwolde: gordelcontrole
Vanmorgen tussen 08.00 en 09.00 uur werd op de Nijverheidsstraat een gordelcontrole gehouden. Ongeveer 30 bestuurders werden gecontroleerd. 5 bestuurders kregen een bekeuring van f 90.-, ter zake het niet dragen van de autogordel.

Bolsward: aanrijding met gewonde
Vanmorgen omstreeks 07.55 uur vond op de kruising Easthimmerwei Westegoawei Wibrandaweg een aanrijding plaats tussen twee personenauto`s. Een 40-jarige inwoner van Arum reed over de Eathimmerwei en verleende op de kruising geen voorrang aan een personenauto, die bestuurd werd door een 35-jarige inwoner van Leeuwarden, die over de Westgoawei deze kruising naderde. De inwoner van Arum werd gewond overgebracht naar het ziekenhuis in Sneek en kon na behandeling weer naar huis. De beide auto`s werden zwaar beschadigd.

Bureau Voorlichting en PR: 058 - 880 8272

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie