Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten Limburg-Noord: Venlo

Datum nieuwsfeit: 05-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Limburg-Noord: Venlo 5-02-2001
Mediaberichten maandag 5 februari 2001 (laatste berichten).

MEIJEL Snelheidscontroles

MEIJEL Maandagmorgen heeft de politie met de lasergun de snelheid gecontroleerd van het verkeer op de Kerkstraat. Vijf automobilisten overschreden de maximale limiet en ontvingen daarvoor een proces verbaal. Daarnaast werden vijf personen bekeurd voor het niet dragen van de autogordel en een persoon omdat hij rij en kentekenbewijs niet bij zich had. Later op de morgen controleerde de politie de snelheid van het verkeer op de Kalishoek en daarbij werden vier (snelheids)overtredingen geconstateerd. Ook hier is proces verbaal opgemaakt.

WEERT Aanhouding verdachten brandstichting

WEERT De politie van Weert heeft zondag en maandag twee mannen aangehouden die ervan worden verdacht vanaf september vorig jaar zeker zes keer verantwoordelijk te zijn voor brandstichting. Beide mannen, 24 en 25 jaar, hebben inmiddels bekend dat zij verschillende keren afval in brand hebben gestoken tegen het pand van een bankgebouw aan het Kasteelplein. Door deze brandjes gingen de rookmelders van het betreffende pand in werking waarbetreffende pand in werking waardoor brandweer en politie werden gealarmeerd. De politie kwam het tweetal op het spoor na aanleiding van een ingesteld onderzoek. De 24-jarige man uit Weert en de25-jarige man uit Nederweert mogen zich over enige tijd verantwoorden voor de rechter. Het proces verbaal is opgemaakt.

NEDERWEERT Drugszaak

NEDERWEERT De politie heeft maandagmorgen twee jongens aangehouden op verdenking van het overtreden van de opiumwet. Het tweetal trok de aandacht van de patrouille doordat zij in een stilstaande auto op de Ouwijck stonden. Uit de controle die volgde bleek al snel dat ze in het bezit waren van softdrugs. De 18-jarige bestuurder uit Eindhoven verklaarde dat de drugs (5 gram Marokaanse hash en 1 gram weed) van hem waren. Hij kreeg hiervoor in het kader van het snelrecht een boete van 220 gulden. Behalve de boete kreeg de Eindhovenaar tevens een aanmelding voor een rij-bekwaamheidstest mee naar huis. Als hij deze test moet uitvoeren en niet goed volbrengt loopt hij kans zijn rijbewijs te verliezen.

liezen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie