Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Chimpansee Koen solliciteert naar functie personeelsadviseur

Datum nieuwsfeit: 05-02-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten


Afzender: (info@proefdiervrij.nl)

Contactpersoon: Aron de Vries en Marja Zuidgeest

Chimpansee Keon solliciteert

Datum: 5 februari 2001

P E R S B E R I C H T

Chimpansee Koen solliciteert
Proefdiervrij onderschrijft plannen van wijze aap

Den Haag, 5 februari 2001

De chimpansee Koen solliciteert naar de functie van personeels-adviseur bij het Biomedical Primate Research Centre (BPRC) in Rijswijk (zie Volkskrant 27 januari jl.). Proefdiervrij ondersteunt hem van harte in dit streven en roept relaties van Koen op om hem een gunstige referentie te geven.

Al meer dan negentien jaar is Koen werkzaam binnen het BPRC als proefdier. Hij kreeg bekendheid door als eerste chimpansee in Nederland geïnfecteerd te worden met HIV (het virus dat AIDS veroorzaakt). Jarenlang zat hij opgesloten in een kleine huisvesting zonder soortgenoten. Proefdiervrij meent dat Koen als interne kandidaat een grote kans maakt om personeels-adviseur te worden, aangezien het lot van proefdieren en dan vooral die van (mens-)apen hem zéér aan het hart gaat. Hij weet als geen ander wat er leeft op de werkvloer.

Steeds vaker gaan er geluiden op in de samenleving dat dierproeven op chimpansees echt niet meer kunnen. Het is een schande dat Nederland het enige land is in West-Europa dat nog proeven doet op deze dieren. In zijn sollicitatiebrief schrijft Koen over zijn plannen voor het BPRC: "Er zal de komende tijd gewerkt moeten worden aan een helder afbouwprogramma, waarbij de chimpansees en andere proefdieren in een veilige en stimulerende omgeving zonder dierproeven geplaatst worden. Aan dit afbouwprogramma wil ik een belangrijke bijdrage leveren als personeels-adviseur". Proefdiervrij onderschrijft de adviezen van Koen om te komen tot verbetering en vooral sanering van het BPRC.

Proefdiervrij roept relaties van Koen op (dit kan elke dierenvriend in Nederland zijn) te surfen naar haar website (www.proefdiervrij.nl) om een gunstige e-mail referentie te sturen aan het BPRC t.a.v. de heer W.M. Klapwijk, (klapwijk@bprc.nl). Natuurlijk kan er ook een brief gestuurd worden aan het adres:

BPRC
t.a.v. Dhr. W.M. Klapwijk
Postbus 3306
2280 GH Rijswijk

Voor meer informatie:
www.proefdiervrij.nl
Proefdiervrij tijdens kantooruren: 070-306 24 68. Buiten kantooruren: Aron de Vries (035-5420289/06-20714517) of Marja Zuidgeest, directeur (06-23565847).

Proefdiervrij

Gevers Deynootweg 61

2586 BJ

Den Haag

Telefoon: 070-306 24 68 of 06-23565847reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie