Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Onafhankelijk President-commissaris Mediakabel B.V. benoemd

Datum nieuwsfeit: 05-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

MEDIAKABEL

Verdonck President-commissaris Mediakabel B.V.

Capelle aan den IJssel, 5 februari 2001

Ir. Wim Verdonck als onafhankelijk President-commissaris in de Raad van Commissarissen van Mediakabel B.V.

Per 18 januari 2001 is de heer Ir. Wim Verdonck door de Algemene Vergadering van Aandeelhouders van Mediakabel B.V. benoemd tot onafhankelijk President-commissaris van de Raad van Commissarissen.

Dhr. Verdonck is CEO van Verdonck Holding BV en medeoprichter/aandeelhouder van Verdonck, Klooster & Associates B.V. en Vision2Explore. Dhr. Verdonck heeft een langdurige achtergrond in de Technologie Media en Telecommunicatie-sector.

Verdonck zegt:'Ik ben blij met deze functie omdat ik op deze manier kan bijdragen aan de innovatieve ontwikkelingen in de kabelbranche. Met name omdat via de diensten van Mediakabel meerdere kabelmaatschappijen op moderne wijze digitale televisie en interactieve informatiediensten op de informatiesnelweg brengen'.

'De benoeming van Wim Verdonck heeft een grote toegevoegde waarde voor de ontwikkeling en de besturing van Mediakabel door de combinatie van enerzijds zijn onafhankelijke positie en anderzijds zijn expertise op het gebied van ICT en zijn netwerk', aldus Lex Nicolaï, algemeen directeur Mediakabel. 'De mogelijkheden van digitale en interactieve televisie volgen zich in een razend tempo op. Mediakabel biedt oplossingen voor kabelmaatschappijen en andere marktpartijen die digitale en interactieve televisie willen exploiteren. De kennis en het netwerk van de Wim Verdonck is dan ook een zeer welkom gegeven binnen onze organisatie'.

Met de komst van Wim Verdonck is het toegestane maximum van vijf leden die zitting hebben in de RvC bereikt. Verdonck is als President-commissaris van de RvC tevens voorzitter van de Algemene Vergadering van Aandeelhouders.

De huidige President-commissaris en 'founding father' van Mediakabel de heer Harald Kolmer (Managing Director van UPC K&T te Rotterdam) treedt terug als voorzitter, maar blijft in de RvC aan als vertegenwoordiger van UPC.

De overige zittende leden binnen de RvC zijn:
Essent de heer P.Y.N.M. Ummels
UPC de heer H.C. Kolmer (voormalig
President-commissaris)
Multikabel de heer J.P. Molenkamp
ZeelandNet de heer J.Th.M.R. Bakker

Mediakabel biedt een uitgebreid en uniek dienstenpakket op het gebied van digitale, interactieve televisiediensten aan alle geïnteresseerde kabelmaatschappijen in Nederland.
De acht kabelmaatschappijen die op dit moment aan Mediakabel zijn gelieerd, zijn: N.V. Multikabel, UPC Nederland (Gelderland), UPC KabelTV & Telecom (Zuid-Holland), Essent Kabelcom B.V., ZeelandNet B.V., N.V. Nutsbedrijven Maastricht, Kabeltex B.V. en De Alkmaarse Kabel B.V. Deze kabelmaatschappijen bedienen gezamenlijk ruim 2,8 miljoen huishoudens in Nederland. Daarnaast neemt Casema een deel van de facilitaire diensten van Mediakabel af.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie