Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Snelheidstoezicht en gordelcontroles politie Hollands Midden

Datum nieuwsfeit: 05-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Hollands Midden
Divisie Operationele Ondersteuning
Postbus 4240
4240 CE Leiderdorp
Telefoon (071) 54 59 595
Fax (071) 54 59 326
Afkomstig van: Jaap Nelemans
Datum: 5 februari 2001

Snelheidstoezicht en gordelcontroles - regio Hollands Midden

Snelheidstoezicht
De afgelopen week was het vaak slecht weer. Sneeuw, regen en mist zijn omstandigheden die de bestuurder vragen zijn rijgedrag aan te passen. De meeste automobilisten deden dit ook en pasten hun snelheid aan. Toch reed op de N444 (Haarlemmertrekvaart) 3,7% van de auto's die het meetpunt passeerden nog te hard. Op de N206 werd in de afgelopen week van ruim 45.000 auto's de snelheid bepaald. 97% hield zich aan de snelheid. Bijna 1400 bestuurders (3%) kunnen een bekeuring verwachten. Het percentage overtreders is op dit traject wekelijks afgenomen. Ook op de N207 tussen Bergambacht en Gouda en op de N210 tussen Krimpen aan den IJssel en Schoonhoven zijn bijna dagelijks snelheidscontroles gehouden. Op beide trajecten was het percentage overtreders voor het eerst minder dan 3%. Op de N207 hield 97,7% zich aan de snelheid. Op de N210 was dit 97,6%.

Gordelcontroles
In het begin van de week heeft het Regionaal Verkeershandhavingsteam controles gehouden op het dragen van de veiligheidsgordel. De controles werden gehouden op de Paralleboulevard in Noordwijk, op de Meeuwenlaan in Katwijk. Dinsdag 30 januari werden op de Noordwijkerweg in Rijnsburg in één ochtend 88 bestuurders bekeurd voor het niet dragen van de gordel. Ook op de Warmonderweg in Oegstgeest, de Heereweg in Lisse, de Leidseweg in Hillegom en de Parklaan in Sassenheim werden controles gehouden. In het zuiden van de regio werden de gordelcontroles uitgevoerd in Ouderkerk en Lekkerkerk. Ook bij korte ritten is het voor de eigen veiligheid aan te raden de gordel vast te klikken. De boete voor het niet dragen van de veiligheidsgordel is f 90,-.

Verkeershandhaving in de komende week: maandag 5 februari t/m zondag 11 februari Opnieuw worden deze week bijna dagelijks snelheidscontroles gehouden op de N206 tussen Leiden en Hillegom. Op de N210 tussen Krimpen en Schoonhoven wordt dinsdag en zaterdag snelheidstoezicht gehouden. Wat de controles op het dragen van de gordel betreft: dinsdag zal het Regionaal Handhavingsteam controleren in de bebouwde kom van Noordwijk, Katwijk en Schoonhoven. Donderdag vinden deze controles plaats in Oegstgeest, Sassenheim, Voorhout en Lisse. Zaterdagmiddag zal het Regionaal Verkeershandhavingsteam een alcoholcontrole houden in de Krimpenerwaard.


Noot voor de redactie /

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie