Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten Utrecht: districten Stad Utrecht, 09.15 uur

Datum nieuwsfeit: 05-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 5-02-2001

Politiebericht Utrecht: districten Stad Utrecht, 09.15 uur
Bestuurder aangehouden

UTRECHT Zondagmiddag rond kwart voor twee meldde een voorbijganger dat een bestuurder na een aanrijding bij het Julianapark was doorgereden. Politieagenten stelden een onderzoek in naar de bestuurder.

Zij troffen de 32-jarige bestuurder uit Utrecht op de Amsterdamsestraatweg aan. Toen agenten hem wilden aanhouden, reed hij er snel vandoor. Hierop zetten de agenten de achtervolging in. De bestuurder reed de Muyskensweg in. Met volle snelheid reed hij over de verkeersdrempels en beschadigde onderweg een geparkeerde auto. Aan het eind van de straat kon de man niet verder en zette zijn vlucht te voet voort. Bij de Demkaweg werd hij aangehouden door de agenten. De auto bleek van diefstal afkomstig te zijn. De Utrechter is voor verhoor ingesloten aan het bureau.

Vernielers aangehouden

UTRECHT Maandagochtend rond kwart voor een belde een 18-jarige bestuurder uit Utrecht met de politie. Hij reed achter een automobilist die erg onvast reed en tot twee keer toe bijna een aanrijding had veroorzaakt. De Utrechter volgde de automobilist. Op de Bilitonkade stopte de automobilist en stapte samen met zijn medepassagier uit. Zij liepen naar de 18-jarige bestuurder en zijn 21-jarige vriend uit Utrecht, en begonnen op de auto te slaan. Tevens bedreigden zij de jongens met een mes.

De bestuurder kon na enige tijd wegrijden en gaf de politie een signalement van de beide mannen door. De politie hield even later de twee mannen aan op de Oude Pijlsweerdstraat. Zij bleken onder invloed van alcohol te zijn. De bestuurder, de 42-jarige Utrechter, had een alcoholpromillage van 1.4. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Tevens werd een mes aangetroffen. Beide mannen zijn voor verhoor ingesloten op het bureau.

Snelheidscontrole

UTRECHT Zondagmiddag tussen half twee en half vijf voerde de politie op de Rubenslaan een snelheidscontrole uit. In totaal passeerden 1801 bestuurders het controlepunt. 181 automobilisten reden harder dan de maximaal toegestane snelheid van 50 km/h. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 84 km/h.

Dronken bestuurder

UTRECHT Zondagmorgen rond acht uur hield de politie een 33-jarige Rotterdammer aan op het Zandpad. De man bleek teveel gedronken te hebben. Hij had een alcoholpromillage van 1.10. Hij kreeg een rijverbod van vier uur en zal zich voor de rechter moeten verantwoorden.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie