Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

SuSE Linux tekent wereldwijde supportovereenkomst met IBM

Datum nieuwsfeit: 05-02-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
PERSBERICHT

t.a.v. de redactie Heemstede, 5 februari 2001

SuSE Linux Tekent Wereldwijde Supportovereenkomst Met IBM

SuSE Linux, internationaal technologisch leider en solutions provider van open source besturingssystemen, heeft met IBM Global Services een wereldwijd geldende overeenkomst getekend voor technische ondersteuning van een groot aantal platformen, waaronder de IBM eServers. De overeenkomst stelt IBM Global Services in staat gebruik te maken van SuSE's expertise en zo ook cliënten met uiterst complexe problemen, zoals problemen met sourcecodes, bij te staan.

IBM levert al een volledig pakket technische diensten om de cliëntèle te ondersteunen bij het gebruik en de optimalisatie van Linux-omgevingen. Voor de ingewikkeldste codekwesties (niveau 3) zal IBM door SuSE geassisteerd worden bij het leveren van passende bugfixes en patches. IBM en SuSE zullen deze Level 3-ondersteuning wereldwijd aan hun cliëntele aanbieden.

Sinds SuSE in oktober de SuSE Linux Enterprise Server voor zSeries (voorheen S/390) aankondigde, is SuSE de enige onderneming die wereldwijd een Linux-distributie levert voor de IBM xSeries, pSeries en zSeries eServers. Momenteel ondersteunt SuSE meer serverplatformen van IBM dan enige andere commercieel verkrijgbare Linux-distributie.

Over SuSE
SuSE Linux AG is internationaal technologisch koploper en solution provider van open source software voor besturingssystemen (OS). SuSE´s unieke kennis van Linux en het grootste ontwikkelingsteam ter wereld dat zich bezighoudt met open source software heeft bijgedragen aan de erkenning van SuSE als toonaangevend aanbieder van Linux-oplossingen. SuSE biedt de grootste supportdatabase aan het publiek en beschikt over de grootste hardwaredatabase binnen de Linux-markt. Bovendien ondersteunt SuSE meer hardware-platformen dan enige andere commercieel verkrijgbare distributie.

De SuSE-distributie, ontworpen voor bedrijfsomgevingen en integratie met het web is geschikt voor zowel thuis- als kantoorgebruik. Dankzij de aanvullende eigenschappen, de handzame configuratie en het intelligente ontwerp is dit de meest complete Linux-oplossing die momenteel beschikbaar is.

SuSE Linux AG, met hoofdvestiging in Duitsland, en SuSE Inc., gevestigd in Oakland, California, zijn beide besloten vennootschappen die zich geheel richten op ondersteuning van de Linux-gemeenschap en de ontwikkeling van Open Source. SuSE beschikt wereldwijd over ruim 500 medewerkers en heeft vestigingen in heel Europa, Latijns Amerika en de Verenigde Staten.

SuSE draagt in hoge mate bij aan de ontwikkeling van Linuxprojecten als de Linux-kernel, glibc, XFree86, KDE, ISDN4Linux, ALSA (Advanced Linux Sound Architecture) en USB (Universal Serial Bus).

Voor nadere informatie:
SuSE Linux AG, Martina Eckstein, tel.: + 49 911 74053507, fax: + 49 911 7417755,
email: (meck@suse.de)
Effect adviesgroep,Tjarko Rookmaker, tel. 023-547 07 97; fax: 23-547 12 39, email: suse@effect-europr.nl

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie