Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Reisverbod voor Ecuador vastgesteld

Datum nieuwsfeit: 05-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

CALAMITEITENFONDS

Reisverbod naar Ecuador

Rotterdam, 5 februari 2001
Calamiteitenfonds Reizen (CFR)

Reisverbod naar Ecuador

Calamiteitenfonds stelt uitkeringsvatbare situatie vast

In verband met de massale protesten tegen het regeringsbeleid en de bijbehorende wegblokkades is het reizen in Ecuador bijna onmogelijk geworden. De regering van Ecuador heeft de noodtoestand uitgeroepen.

De Calamiteitencommissie van het Calamiteitenfonds heeft zojuist vergaderd en voor geheel Ecuador een uitkeringsvatbare situatie vastgesteld, met terugwerkende kracht vanaf woensdag jl. 31 januari 2001.
Aan reizigers die de geboekte reis niet volgens schema konden of kunnen (af)maken zal een vergoeding voor de niet genoten vakantiedagen worden uitgekeerd. Dit gebeurt aan de hand van de door die consumenten ondervonden feitelijke omstandigheden.

Reizen welke nu nog onderweg zijn mogen worden voortgezet voorzover de plaatselijke omstandigheden dit mogelijk maken. Ook voor deze reizen geldt dat achteraf aan de hand van de feitelijke omstandigheden de niet genoten vakantiedagen voor vergoeding in aanmerking komen.

Met onmiddellijke ingang geldt tevens een reisverbod naar geheel Ecuador voor nog niet uit Nederland vertrokken reizen. Dat reisverbod geldt voorshands tot en met 14 februari 2001.

Zanzibar

Reeds vorige week maandag, 29 januari 2001, stelde de Calamiteitencommissie een uitkeringsvatbare situatie vast voor de eilanden Zanzibar en Pemba, naar aanleiding van de verkiezingsonlusten aldaar. De reeds aangevangen reizen van door deze onlusten getroffen klanten werden in goed overleg met de reisorganisaties aangepast.

Einde bericht

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie