Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Opsporing verzocht van stukken uit Amsterdams Rijksmuseum

Datum nieuwsfeit: 05-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Amsterdam-Amstelland
Zoek soortgelijke berichten
Politie Amsterdam-Amstelland

Politie nieuwsberichten:

Opsporing Verzocht

5-2-2001. Avro's Opsporing Verzocht besteedt vanavond aandacht aan diefstal van kunstvoorwerpen uit het Rijksmuseum. Het incident vond plaats op donderdag 23 november 2000 in de middag. De diefstal haalde de media en betrof een bronzen beeldje van Voltaire (± 1778), een terracotta sculptuur van een liggende knaap vervaardigd rond 1610 in Florence en een marmeren pendule met de beeltenis van een kinderfiguur. Dit uurwerk is van Franse makelij en is gemaakt tussen 1775 en 1800.

Uit politieonderzoek is naar voren gekomen dat twee nog onbekende mannen de voorwerpen hebben gestolen. Tijdens de uitzending worden niet alleen foto's van de verdwenen kunstvoorwerpen getoond, maar komen ook de twee verdachte mannen in beeld. Dit in de vorm van compositietekeningen (computeranimatie). Het Rijksmuseum heeft een beloning van 25.000 gulden uitgeloofd voor informatie waarmee de zaak kan worden opgelost en de voorwerpen boven water komen.

De kunstdiefstal staat gepland in het eerste blok van Opsporing Verzocht; met andere woorden: stem rond 18.55 uur af op Nederland 1.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie