Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Ruim twee miljoen voor maatschappelijke opvang in Den Haag

Datum nieuwsfeit: 05-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Den Haag

Persberichten >>

Ruim twee miljoen voor verbetering huisvesting maatschappelijke opvang

Wethouder Klijnsma van Welzijn, Volksgezondheid en Emancipatie (WVE) stelt voor om fl. 2.175.000,- beschikbaar te stellen voor een kwaliteitsimpuls van de huisvesting voor maatschappelijke opvang. Het bedrag is bedoeld voor de verbetering van de kwaliteit van de huisvesting van verschillende instellingen omdat deze voorzieningen intensief worden gebruikt.
Dit moet een substantiële bijdrage leveren aan het onderhoud van de instellingen. Het bedrag wordt verdeeld over vijf instellingen: Stichting Adena, Vrouwenopvang Pepita van Rijn, Goodwillwerk Leger des Heils, Nederlandsch Leger des Heils en de Kessler Stichting.

Onlangs is een inventarisatie gemaakt van de huisvestingsnoden van de instellingen.
Stichting Adena heeft te kampen met achterstallig onderhoud en moet voldoen aan wettelijke voorschriften ten aanzien van de keuken en werkomstandigheden. Tevens moeten de in- en uitgangen worden aangepast voor gehandicapten. Hiervoor wordt een bedrag van fl. 310.000,- beschikbaar gesteld.

Vrouwenopvang Pepita van Rijn krijgt een subsidie van fl. 400.000,- voor een nieuw gebouw. Dit ter vervanging van de twee oude panden, waarvan verbouwing onmogelijk is.

Goodwillwerk Leger des Heils krijgt een bedrag van fl. 440.000,- ten behoeve van maatregelen ter voldoening aan de voorschriften voor de keuken. Ook komt er camerabewaking in het pand aan de Nieboerweg en is onderhoud nodig aan de diverse panden.

Voor het Nederlandsch Leger des Heils is een bedrag van fl. 450.000,- beschikbaar voor o.a. de renovatie en inrichting van sociaal pension De Wissel en Elviraland.

De Kessler Stichting ontvangt fl. 575.000,- voor o.a. de vernieuwing van de keuken en het dak van het pand aan de La Reyweg.

2 februari 2001

last update: 5 februari 2001 ;pag.: 5766; auteur: 77 5 februari 2001 - pag. 5766 - 77

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie