Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten Limburg-Zuid: district Sittard

Datum nieuwsfeit: 05-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Limburg-Zuid: 5-02-2001
Persberichten district Sittard (13.30 uur) Maandag, 5 februari 2001

District Sittard

Sittard; aangehouden
Afgelopen zondagavond kreeg de politie een melding van schennispleging op het Kerkstraatje in Sittard waarbij een man passanten zijn geslachtsdeel zou tonen. De politie die in de omgeving een onderzoek instelde heeft diezelfde zondagavond op de Gruizenstraat een man aangehouden die voldeed aan het opgegeven signalement. De verdachte, een 43-jarige man uit Hoensbroek werd overgebracht naar het politiebureau. De politie stelt een nader onderzoek in.

Sittard; ingebroken
Bij een inbraak in een bedrijf aan de Nijverheidsweg in Sittard hebben inbrekers afgelopen weekend een aanhangwagen gestolen. Een videorecorder was de buit bij een inbraak in een woning aan de Janekers Vaart in Sittard. De inbraak werd vanmorgen ontdekt. Bij de politie is aangifte gedaan.

Sittard; verkeerscontrole
De politie heeft vanmorgen op de Valkstraat en op de Past.Jacobsstraat in Sittard verkeers/bromfietscontroles gehouden. Totaal werden 12 bromfietsbestuurders bekeurd. De geconstateerde overtredingen varieerden van het niet dragen van een bromfietshelm tot het niet verzekrd zijn van de bromfiets.

Geleen; 2e verdachte gewapende overval aangehouden De politie heeft afgelopen vrijdag in het Belgische Genk een 28-jarige man aangehouden. Die wordt verdacht van betrokkenheid bij de gewapende overval op 19 januari jl. op een montage/constructiebedrijf aan de Peschstraat in Geleen. De politie heeft al eerder, op 20 januari jl. een 31-jarige man uit Roermond aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij die gewapende overval. De Roermondenaar zit nog altijd vast. Bij het ingestelde recherche-onderzoek kwamen beide verdachten in beeld. De Belgische verdachte werd afgelopen zaterdag uitgeleverd / overgedragen aan de Nederlandse politie en voor nader onderzoek ingesloten. De politie zet het onderzoek voort. Vrijdagmiddag, 19 januari jl. omstreeks 13.30 uur kreeg de politie een melding van een overval op een montage/constructiebedrijf aan de Peschstraat in Geleen. Twee met een vuistvuurwapen gewapende mannen kwamen het bedrijfsgebouw binnen en dwongen onder bedreiging met het vuistvuurwapen het aanwezige personeel tot afgifte van geld. Er is toen niet geschoten maar door de overvallers is wel geslagen/geschopt. Niemand is bij de overval gewond geraakt. De overvallers zijn na de overval met de buit in een auto er vandoor gegaan. De politie zet het onderzoek voort.

Stein; gewapende overval
Afgelopen zaterdagavond omstreeks 18.15 uur vond een gewapende overval plaats aan de Mauritslaan in Stein. Een drietal mannen belden aan bij een woning. Toen een van de bewoners naar buiten ging haalde een van de overvallers plotseling een vuistvuurwapen tevoorschijn waarmee hij de Steindenaar bedreigde. Vermoedelijk omdat de Steindenaar om hulp riep, renden de drie overvallers zonder buit er vandoor in de richting van de ijzeren brug. De politie stelt een onderzoek in.

Beek; aanrijding
Afgelopen zondagavond omstreeks 21.30 uur vond op de autosnelweg A-2 ter hoogte van een bocht op de Kruisberg in de richting Maastricht een aanrijding plaats waarbij een drietal autos waren betrokken. De politie heeft de autosnelweg in de richting naar Maastricht meteen afgesloten. Een 59-jarige vrouw/bestuurster van een auto uit Maastricht en een 28-jarige automobilist uit Geleen raakten bij de aanrijding gewond en werden overgebracht naar het academisch ziekenhuis in Maastricht waar ze werden opgenomen. Omstreeks 23.30 uur die zondagavond werd de autosnelweg weer voor alle verkeer vrijgegeven. De politie stelt een nader onderzoek in naar de precieze oorzaak en toedracht van de aanrijding.

Stein; inbraken
Afgelopen weekend is ingebroken in een woning aan de Swentiboldlaan in Urmond. Inbrekers zijn via de achterzijde de woning binnengedrongen en hebben een fototoestel, een postzegelverzameling, geld en een ring gestolen. Bij een inbraak in een bedrijf in het Business Park in Stein-Elsloo werd een printer gestolen. Bij de politie is aangifte gedaan.

Susteren; inbraak
Afgelopen zondagavond werd een inbraak ontdekt in een kelderbox van flatwoningen aan de Beatrixlaan in Susteren. Hierbij gingen de inbrekers aan de haal met een hogedrukreiniger en gereedschap. Bij de politie werd aangifte gedaan.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie