Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Waterpolitie moderniseert de komende jaren haar vloot

Datum nieuwsfeit: 05-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht KLPD: Driebergen 5-02-2001
Waterpolitie moderniseert haar vloot

De bedoeling is dat in 2002/2003 de gehele vloot van de Waterpolitie is vernieuwd. Modernisering is nodig omdat de schepen tegenwoordig aan andere eisen moeten voldoen. Zo zijn bijvoorbeeld de huidige computers en boordapparatuur niet meer in te passen in de oude schepen.

Eind 2001 zal de Waterpolitie dertien nieuwe 19-meter patrouille- vaartuigen in gebruik hebben genomen. Deze schepen zijn uitstekend geschikt voor rivieren en grotere kanalen. Ze worden gebouwd bij Damen Shipyards in Gorinchem. Tien vaartuigen zijn er al opgeleverd, de andere drie volgen dit jaar.

Tevens zal Damen vijf schepen bouwen voor de ruime wateren: de Waddenzee, IJsselmeer, de kustwateren en de Zeeuwse stromen. Het is de bedoeling dat in 2003 het laatste schip van deze serie te water gaat.

Scheepswerf De Greuns in Leeuwarden zal tussen medio 2002 en 2003 twee snelle vaartuigen leveren. Een ervan is bestemd voor de unit Rivieren Oost en zal gaan varen op onder meer het Twente- kanaal en de Gelderse IJssel. Het andere vaartuig gaat naar de unit Rivieren West met als vaarwater de Biesbosch en omgeving. Verder bouwt deze werf nog een speciaal vaartuig voor stadsgebieden en kleine meren.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie