Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Foster Parents Nederland: Situatie Ecuador verslechtert

Datum nieuwsfeit: 05-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Foster Parents Nederland

Bezoekadres

Van Boshuizenstraat 12

1083 BA Amsterdam

CBF-KeurSituatie Ecuador verslechtert

QUITO, 5 februari 2001De opstand van de indiaanse bevolking in het Andesgebied tegen de regering verergert. Tijdens rellen tussen het leger en indiaanse bewegingen in het oostelijk Amazonegebied zijn vier doden gevallen. Talloze wegversperringen belemmeren het transport van levensmiddelen, benzine en andere levensbehoeften en maakt reizen door het land onmogelijk.
Onderhandelingen tussen de indiaanse bewegingen en de regering zijn mislukt en zodoende heeft president Noboa de noodtoestand in Ecuador afgekondigd. Scholen in het Andesgebied worden gesloten omdat er radicale acties van de indiaanse bewegingen worden verwacht.

PLAN werkgebieden
In de werkgebieden Austro, Bolivar en Quito ondervindt de bevolking veel hinder van de rellen. De werkgebieden zijn onbereikbaar en zodoende heeft PLAN-Ecuador besloten de kantoren voor onbepaalde tijd te sluiten.

last updated: 09/02/01

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie