Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Informatieavond Groningen over onderhoud Zernikegebied

Datum nieuwsfeit: 06-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Groningen
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Groningen

Informatieavond landschapsonderhoud Zernikegebied 31 januari 2001
De Stichting Landschapsbeheer Groningen organiseert in samenwerking met de gemeente een informatiebijeenkomst over landschap, historie en ecologie van het Zernikegebied. Het Zernikegebied is het gebied ten noorden van de stad, tussen het Reitdiep en het Van Starkenborghkanaal. Op de bijeenkomst spreken de stadsarcheoloog en stadsecoloog van de gemeente over de geschiedenis en de natuur van het gebied. De bijeenkomst vindt plaats op dinsdag 6 februari om 20.00 uur in de Trefkoel / Morgensterkerk, in de Draakstraat (hoek Grote Beerstraat).

De historische waarde van het Zernikegebied is recent onderstreept door een Rijkssubsidie. Het gebied staat bekend om de vogelrijkdom en andere natuurwaarden. De bewoners uit de noordelijke stadswijken waarderen deze kwaliteiten. In het Zernikegebied is het prettig wandelen, joggen en fietsen. Maar binnenkort krijgt u de kans om ook actief bij te dragen aan het landschap. De Stichting Landschapsbeheer organiseert in februari een werkdag vrijwillig landschapsonderhoud. Naast activiteiten als snoeien, verwijderen van opslag en opschonen van poelen en sloten kunt u ook deelnemen aan excursies in het gebied. Nadere informatie ontvangt u op de informatiebijeenkomst.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie