Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Besluitenlijst B&W Groningen

Datum nieuwsfeit: 06-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Groningen: B & W besluiten

Zernikecollege groeit uit gebouw
De vestiging 'Zernike Zuidlaren' gaat uitbreiden omdat de school uit het gebouw gegroeid is. De vergoeding die voor de uitbreiding staat, bedraagt maximaal f 2,3 miljoen. Dit is een vastgesteld normbedrag. Aangezien de gemeente Tynaarlo (daar staat de vestiging) dit bedrag niet zomaar kan betalen, komt er een 'turn-key' project. Dit betekent dat de gemeente Tynaarlo de feitelijke kosten van de bouw gaat betalen in plaats van het normbedrag. Het gemeentebestuur van Groningen stelt de maximale vergoeding van f 2,3 miljoen beschikbaar. De feitelijke kosten krijgt het gemeentebestuur weer terug van de gemeente Tynaarlo. Als de feitelijke kosten lager zijn dan het genoemde bedrag dan krijgt het gemeentebestuur van Groningen dit verschil ook terug.

Datum besluit: dinsdag, 6 februari 2001
Nota: Uitbreiding van de nevenvestiging te Zuidlaren van het Zernikecollege

Babs gaat meer verdienen aan huwelijk
De buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand (babs) krijgt een nieuwe rechtspositieregeling. De babs voltrekt huwelijken en registreert partnerschappen. In de nieuwe regeling staat onder meer dat de babs een hogere vergoeding krijgt voor een huwelijk en een overwerkvergoeding van 75 procent op zaterdagen. Met deze regeling komt het college tegemoet aan een landelijke regeling die voor de babs is opgesteld door de LOGA-partners en de Nederlandse Vereniging voor Burgerzaken.

Datum besluit: dinsdag, 6 februari 2001
Nota: Rechtspositieregeling buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand

Nieuwe leden minderhedenraad
De Minderhedenraad krijgt een uitbreiding van 2 leden. Het aantal leden komt hiermee in totaal op 12. Daarnaast wil het college 3 nieuwe leden en een nieuwe voorzitter benoemen ter vervanging van de vertrokken voorzitter en enkele leden.
Het gemeentebestuur stelt de volgende nieuwe mensen voor:
* de heer N. Kalantar-Nayestanaki (voorzitter)
* mevrouw H. Kok (lid)

* mevrouw H. Telgt (lid)

* de heer G. Bons (lid)

De Minderhedenraad bestaat sinds 1995 en adviseert het college over maatregelen die van belang zijn voor de positie van
minderheidsgroeperingen in de gemeente.

Datum besluit: dinsdag, 30 januari 2001
Nota: geen

Meer leerplichtambtenaren treft doel
De samenwerking met scholen rond de leerplicht is door de uitbreiding van de leerplichtambtenaren sterk verbeterd. Deze ambtenaren zoeken namelijk naar een oorzaak en een oplossing voor het verzuim. Het is belangrijk dat de leerplichtambtenaar zo snel mogelijk in actie komt zodat het effect van zijn/haar ingrijpen zo groot mogelijk is. In het jaar 1999/2000 hebben de ambtenaren 7 keer proces-verbaal opgemaakt tegen schoolverzuim. Dit blijkt uit het Jaarverslag 'Leerplicht en vroegtijdig schoolverlaters 1999/2000' dat het college heeft vastgesteld.

Datum besluit: dinsdag, 30 januari 2001
Nota: Jaarverslag leerplicht en vroegtijdig schoolverlaters 1999/2000

Deze pagina is voor het laatst gewijzigd op 8 februari 2001. Aan de inhoud van deze website kunnen geen rechten worden ontleend.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie