Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

'Borstnorm' oplossing voor achterstand verpleging

Datum nieuwsfeit: 06-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
NU'91

Persbericht

Utrecht, 6 februari 2001

Commissie-Van Rijn trekt conclusies over lage salarissen verpleging

"Borstnorm" oplossing voor achterstand verpleging

NU'91 en De Unie Zorg en Welzijn vinden dat de zogenaamde "Zalmnorm" niet van toepassing behoort te zijn voor de zorg. Liever hanteren zij de "Borstnorm". Binnenkort wordt het rapport van de commissie-Van Rijn in de ministerraad besproken. In dit rapport zou onder meer geconcludeerd worden dat verpleegkundigen financieel wel erg veel achterlopen bij het bedrijfsleven. NU'91 en De Unie Zorg en Welzijn hebben een eenvoudig recept voor dit probleem: verpleegkundigen en verzorgenden hoger inschalen, zodat zij een salaris krijgen dat hoort bij het niveau van de genoten opleiding en de zwaarte van het beroep. Dit betekent dat minister Borst mag rekenen op een inhaalslag waarvoor 1,25% van de totale loonsom per jaar in de zorg moet worden gereserveerd. Dit komt neer op 3,5 miljard gulden in 6 jaar. Met de invoering van de "Borstnorm" zal het werken in de zorg weer aantrekkelijk worden

Verpleegkundigen en verzorgenden hoger inschalen, zodat zij een salaris krijgen dat hoort bij het niveau van de genoten opleiding en de zwaarte van het beroep is het meest essentiële onderdeel van het CAO-eisenpakket van NU´91 en De Unie Zorg en Welzijn. De looneis is met name gericht op de positieverbetering van verpleegkundigen en verzorgenden. Uit het onderzoek van de commissie-Van Rijn zou blijken, dat onder meer de verpleging financieel fors achterloopt bij het bedrijfsleven. Dit is oud nieuws voor de ruim 360.000 verpleegkundigen en verzorgenden in Nederland. Zij weten dat hun salarissen zelfs niet in de pas lopen met salarissen van overige beroepsbeoefenaren in de zorg. NU'91 strijdt al jaren voor een betere beloning van verpleegkundigen en verzorgenden.

Ter illustratie: het aanvangssalaris van een HBO-opgeleide verpleegkundige is op dit moment bruto fl.3250,- per maand, waarna zij na tien jaar haar plafond van fl.4500,- per maand bereikt. Dat verdient zij in principe dan tot haar 65e jaar. Een HBO-opgeleide verpleegkundige verdient overigens precies hetzelfde als de MBO-opgeleide verpleegkundige!

Een verzorgende Individuele Gezondheidszorg (MBO-niveau) begint met bruto fl. 2901,- per maand en eindigt op fl. 4103,- .

NU'91 wil hierin verbetering aanbrengen, namelijk door verpleegkundigen en verzorgenden hoger in te schalen zodat zij een salaris krijgen dat hoort bij het niveau van de genoten opleiding en de zwaarte van het beroep. De verpleegkundige krijgt dan een aanvangssalaris van fl. 3700,- per maand met een uitloop naar maximaal fl. 5000,- per maand. Door het daarnaast creëren van een uitloopschaal, wordt het perspectief zelfs fl. 5600,- per maand. Wanneer alles bij het oude blijft, zullen steeds meer verpleegkundigen en verzorgenden het beroep verlaten omdat zij zich financieel en maatschappelijk onvoldoende op hun waarde geschat voelen. Ook schoolverlaters weten waar zij meer kunnen verdienen. Er wordt een tekort van ruim 44.000 verpleegkundigen en verzorgenden in 2004 verwacht. De kwaliteit van zorg zal hierdoor op een onaanvaardbaar laag niveau komen. Toepassing van de "Borstnorm" zal het tij keren.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie