Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Windturbines op drie locaties in Houten

Datum nieuwsfeit: 06-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Digitale Gemeente Houten

Windturbines op drie locaties in Houten.

dinsdag 6 februari 2001 - Bron: Gemeente Houten

Het college van burgemeester en wethouders heeft vorige week besloten om een voorstel aan de gemeenteraad te doen waardoor de plaatsing van windturbines op drie locaties in de gemeente Houten mogelijk wordt. Het gaat dan om de volgende locaties: ten noorden van het Amsterdam Rijnkanaal ter hoogte van het nieuwe bedrijventerrein De Meerpaal, ten zuiden langs het Amsterdam Rijnkanaal ter hoogte van t Goy en ten oosten langs de spoorlijn in de polder Blokhoven in Schalkwijk. Daarnaast stelt het college voor om als eerste de locatie langs het bedrijventerrein De Meerpaal te laten ontwikkelen en vervolgens na evaluatie de overige twee locaties te realiseren.

Naar verwachting neemt de gemeenteraad op dinsdag 13 maart een besluit over welke locaties zij het meest geschikt vindt voor het laten realiseren van windturbines. Voorafgaand aan deze raadsvergadering is er nog een openbare commissievergadering op dinsdag 20 februari vanaf 20.00 uur. Hier hebben inwoners en andere belanghebbenden de gelegenheid om in te spreken. De raadscommissie kan dan in haar advies aan de raad rekening houden met de gemaakte opmerkingen.

Overigens is het zo dat de gemeente alleen zorgdraagt voor het bieden van ruimte in het bestemmingsplan en voor het afgeven van de nodige vergunningen. Of er werkelijk windturbines komen, hangt onder meer af van de interesse van de projectontwikkelaars en de medewerking van grondeigenaren. Bij de aanvraag van benodigde bouw- en milieuvergunningen starten de formele inspraakprocedures voor inwoners en andere belanghebbenden.

Meer informatie:
In het Wooninformatiecentrum van de gemeente Houten is meer informatie beschikbaar over windenergie. Daar is een samenvatting van de complete inrichtingsstudie naar de mogelijke windturbinelocaties in Houten en het voorstel en de argumentatie voor de keuze van de locaties verkrijgbaar.

Terug naar het nieuwsoverzicht

Copyright © De Digitale Gemeente Houten 1996 - 2001 Deze website is een particulier initiatief van AG Computers en wordt derhalve NIET beheerd door de overheid (gemeente Houten). Vragen, opmerkingen, suggesties? (info@houten.com)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie