Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Uitbreiding beleidsveld archeologie in Delft

Datum nieuwsfeit: 06-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Delft


Uitbreiding archeologie in Delft

Het college van B&W heeft 6 februari jl. besloten de gemeenteraad voor te stellen het beleidsveld archeologie in Delft uit te breiden. De uitbreiding bestaat uit een extra formatieplaats en een budget van fl. 80.000. Dit budget is nodig voor de financiering van bureaukosten en het Delftse publiek, opdrachtgevers en klanten. Een deel van de kosten voor archeologisch onderzoek wordt overigens door betaalde opdrachten en door afgesloten contracten met buurgemeenten afgedekt. In de raadsvergadering van 22 febuari a.s. valt het besluit.

De huidige begroting bood een onvoldoende basis voor een goede uitvoering van het beleidsveld archeologie. Aanleiding vormt de ratificatie van het Verdrag van Malta waarbij alle Nederlandse gemeentes zorgplicht voor het archeologisch erfgoed hebben gekregen. Het Rijk heeft ook aan de uitvoering van archeologisch onderzoek en het beheer van de collectie bodemvondsten verzwaarde eisen gesteld. Delft beschikt al langere tijd over een vergunning voor archeologische graafbevoegdheid, waardoor de gemeente over zelfstandigheid bij het invullen van beleid en uitvoering op dit beleidsveld op haar grondgebied beschikt.

De genoemde extra uitgaven worden dit jaar op de post onvoorzien geboekt. Bij de behandeling van de begroting voor de komende jaren bij de Zomernota zal de structurele dekking worden geregeld.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie