Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Vandaag in de Tweede Kamer

Datum nieuwsfeit: 06-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Tweede Kamer der Staten Generaal
Zoek soortgelijke berichten
Agenda Tweede Kamer

Dit schema wordt regelmatig ververst.
Bekijk voor de laatste versie het originele schema.

dinsdag 6 februari 2001

KAMERVERGADERING (via draadomroep)

De vergadering van de Tweede Kamer begint op dinsdag 6 februari om 14.00 uur.

Bij aanvang van de vergadering wordt, indien de geloofsbrieven in orde worden bevonden, mevrouw de Pater-van der Meer beëdigd.

Hierna heeft het wekelijkse mondelinge vragenuur plaats. Vervolgens stelt de Kamer haar agenda voor de komende periode vast en volgen stemmingen.

Ten slotte debatteert de Kamer over de wijziging van de Wet inburgering nieuwkomers. De wijziging heeft tot gevolg dat bijzondere categorieën nieuwkomers die in Nederland voor een tijdelijk doel verblijven, verplicht worden gesteld om deel te nemen aan inburgeringcursussen. Het gaat met name om vreemdelingen die in de samenleving belangrijke functies of beroepen gaan uitoefenen waarbij sociale- economische- en maatschappelijke aanpassingen en de Nederlandse taal onmisbaar zijn.

BEËDIGING

Als opvolgster van mevrouw drs. A.Th.B. Bijleveld-Schouten wordt mevrouw M.L. de Pater-van der Meer beëdigd als lid van de Tweede Kamer voor de CDA-fractie.
Mevrouw M.L. de Pater-van der Meer is op 19 november 1950 geboren in Hekelingen en woont aan de Coehoornsingel 58, 7201 AD te Zutphen.
Verkeer en Waterstaat: 16.00 tot ca. 18.00 uur
Agenda: algemeen overleg met minister Netelenbos (Verkeer en Waterstaat) over het ongeval met de Transavia Boeiing 757 te Schiphol in december 1997.

Financiën: 16.00 tot ca. 18.00 uur - Thorbeckezaal
Agenda: algemeen overleg met staatssecretaris Bos (Financiën) over de uitkomsten van de evaluatie en lopende acties die tot doel hebben om eenheid in de uitvoering van het beleid van de belastingdienst te garanderen (de zogenoemde notitie Evaluatie van beleid en uitvoering (2000) belastingdienst).

Justitie en Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties: 16.00 tot ca. 18.00 uur - Troelstrazaal
Agenda: algemeen overleg met de ministers de Vries (Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties) en Korthals en staatssecretaris Kalsbeek (beiden Justitie) over vergaderingen van ministers van Justitie en Binnenlandse Zaken van de lidstaten van de Europese Unie (met stenografisch verslag).

BESLOTEN COMMISSIEVERGADERINGEN

Buitenlandse Zaken: 13.30 uur - Klompézaal
Agenda: procedure.

Landbouw, Natuurbeheer en Visserij: 16.00 uur Kappeyne van de Coppellozaal

Agenda: ingekomen brieven en procedures.
Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties: 16.00 tot ca. 17.00 uur Suze Groenewegzaal

Agenda: gesprek met leden van de Stuurgroep Krachtige gemeenten.

Economische Zaken: 16.30 uur Wttewaall van Stoetwegenzaal
Agenda: ingekomen brieven en procedures.
Sociale Zaken en Werkgelegenheid, Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en Europese Zaken: 16.30 uur - Klompézaal
Agenda: procedure.

Tijdelijke Commissie Biotechnologie: 18.00 uur Kappeyne van de Coppellozaal.

AANBIEDINGEN

De voorzitters van de vaste Commissies voor Volksgezondheid Welzijn en Sport en Financiën nemen om 13.30 uur een boek in ontvangst uit handen van mevrouw W. Rinzema-Admiraal onder toezicht van de Stichting Japanse Ereschulden. Het boek heeft als thema het lot van Nederlanders op Java tijdens de Japanse bezetting (hal Plein 2).

De voorzitter van de vaste Commissie voor Verkeer en Waterstaat neemt om 13.30 uur een petitie in ontvangst uit handen van vertegenwoordigers van diverse personeelscollectieven van het rijdend personeel van de Nederlandse Spoorwegen inzake een beter en veiliger spoorvervoer en openbaar vervoer
(hal Plein 2).

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie