Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

AZ stelt Martin Haar en Job Dragtsma aan als trainers

Datum nieuwsfeit: 06-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
06/02/2001: Martin Haar en Job Dragtsma aangesteld

Beide trainers treden met ingang van seizoen 2001/2002 toe tot technische staf

Martin Haar (48) keert met ingang van volgend seizoen (2001/2002) terug als assistent-trainer van AZ1. Momenteel is Martin Haar trainer/coach van de AZ A1-junioren. AZ's nieuwe hoofdtrainer Henk van Stee heeft de wens uitgesproken Haar als zijn rechterhand aan te stellen. Na instemming van Martin Haar zèlf is besloten in zijn nog één jaar doorlopende contract de functiewijziging door te voeren, waarbij AZ de intentie uitspreekt om Martin Haar ook na volgend seizoen voor langere tijd aan zich te binden.

Martin Haar was al eerder assistent-trainer bij AZ1, onder Theo Vonk, Willem van Hanegem en Gerard van der Lem. Op 3 oktober 1999 verliet Haar AZ na een dienstverband van zes jaar om hoofdtrainer te worden bij het Oostenrijkse Bad Bleiberg. Een jaar later keerde de voormalig 'Voetballer van het Jaar' terug in de Alkmaarder Hout, als jeugdtrainer. Met ingang van volgend seizoen neemt Haar dus zijn oude functie weer in.

Job Dragtsma (45) wordt met ingang van het seizoen 2001/2002 trainer/coach van AZ2, volgend jaar Jong AZ geheten. Hiernaast zal Dragtsma ook als assistent van Henk van Stee functioneren.

Alkmaarder Job Dragtsma is momenteel trainer van Alkmaars zondaghoofdklasser AFC'34, voor het vijfde achtereenvolgende jaar. In het seizoen 1996/1997 werd hij met AFC'34 kampioen van de hoofdklasse A. Hiervoor was Dragtsma o.a. werkzaam als trainer van de amateurs van ZAP (Breezand) en Vitesse'22 (Castricum).

Job Dragtsma volgt momenteel de cursus Coach Betaald Voetbal, waarvoor hij stage loopt bij AZ. Dragtsma en AZ kwamen een contract voor twee seizoenen overeen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie