Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Oprichting van een Delfts energiefonds

Datum nieuwsfeit: 06-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Delft


Oprichting van een Delfts energiefonds

Het college Burgemeester en wethouders stelt voor 3,75 miljoen uit de EZH-gelden te besteden aan de oprichting van een Energiefonds. Het Energiefonds verstrekt subsidies aan allerlei projecten op het gebied van energiebesparing en duurzame energie. Op 6 februari wordt het voorstel in de commissie Duurzaamheid besproken en op 22 februari in de gemeenteraad.

Met het Energiefonds breiden de subsidiemogelijkheden voor energie-projecten behoorlijk uit. Naast de gangbare projecten gericht op energie-besparing en duurzame energie heeft het Energiefonds ook aandacht voor innovatieve energievoorzieningen en experimentele energieprojecten. Het Energiefonds heeft een looptijd van 10 jaar met een totaal budget van 5 miljoen gulden. Hiervan wordt 3,75 miljoen gefinancierd uit EZH-gelden en 1,2 miljoen uit te verwachten nutswinsten.

Zowel organisaties, bedrijven als individuele personen kunnen zich met een lokaal energieproject aanmelden bij het Energiefonds. Het subsidiegeld wordt verdeeld over projecten in drie categorieën: grote projecten in de bestaande bouw (2 miljoen), grote projecten in de nieuwbouw (2 miljoen) en individuele bedrijven en huishoudens (1 miljoen). Een toetsingscommissie zal de plannen beoordelen en advies uitbrengen aan het college van B&W.

Energiebesparing is een belangrijk aandachtspunt van de gemeente Delft. De instelling van het Energiefonds is een extra impuls om de energiedoel-stellingen uit het Duurzaamheidsplan Delft 2000-2003 te realiseren. Het Delfts Energie Agentschap zal het Energiefonds coördineren.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie