Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten Utrecht: district Stad 09.00 uur

Datum nieuwsfeit: 06-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 6-02-2001

Politieberichten stad Utrecht / 09.00 uur
Snelheidscontroles

UTRECHT Aan de Maliesingel is maandagochtend tussen tien en twaalf uur gecontroleerd op snelheid. Van de 752 voertuigen die de controlepost passeerden reden er 64 te snel. Hoogst gemeten snelheid bedroeg er 81 kilometer.

Ook aan de Rubenslaan is dezelfde dag gecontroleerd op snelheid. Daar reden van de 3065 voertuigen 69 te snel langs de post. Hoogst gemeten snelheid bedroeg er 84 kilometer. Aan de Burgemeester Norbruislaan werd van 350 voertuigen de snelheid gemeten. Er werden 32 overtredingen geconstateerd. Hoogst gemeten snelheid bedroeg er 75 kilometer.

Getuige houdt verdachte aan

UTRECHT Op de Jaarbeurstraverse is maandagochtend een 30-jarige inwoner van Utrecht aangehouden nadat hij door een getuige was aangehouden wegens inbreken in een auto. De getuige, een 30-jarige man uit Den Hoorn zag de man bij een auto rommelen en vertrouwde het niet helemaal. Toen hij het nader ging onderzoeken rende de man weg. De getuige zette de achtervolging in en kon de man op de Jaarbeurstraverse aanhouden. De verdachte was op dat moment in het bezit van een autoradio en enkele zonnebrillen. De man bekende op het bureau de autokraak.

Onder invloed

UTRECHT - Een 22-jarige inwoner van Utrecht is maandagavond aangehouden toen hij onder invloed van alcohol een auto bestuurde. De man bleek bij onderzoek een alcoholpromillage van 1.25 te hebben. De man was een jaar geleden voor hetzelfde feit aangehouden en kreeg nu een dagvaarding mee.

Verdachte aangehouden

UTRECHT In de omgeving van de Maria van Reedestraat is maandagavond een 15-jarige Utrechter aangehouden die verdacht van diefstal van een scooter. Getuigen hadden de politie gebeld dat er geluiden uit de omgeving van een schoolgebouw kwamen. Toen de politie ter plaatse kwam zag zij twee jongens met een scooter sjouwen. Zij lieten die direct vallen toen ze de politie zagen. Na een korte achtervolging kon een van de twee jongens worden aangehouden. Hij is meegenomen naar het bureau. Ook de scooter is voor nader onderzoek overgebracht naar het bureau.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie