Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Utrecht: district Rijn & Venen, 10.05 uur

Datum nieuwsfeit: 06-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 6-02-2001

Politiebericht Utrecht: district Rijn & Venen, 10.05 uur
Brand

MIJDRECHT Op maandag 5 februari heeft er brand gewoed in de opslagruimte onder de tribune van een voetbalvereniging aan de Hoofdweg.

Omstreeks 07.45 uur reed een bewoner van Mijdrecht over het fietspad dat achter de voetbalvelden langsloopt. Hij zag dat de deur van de opslagruimte onder de tribune openstond en zag daar lichtschijnsel, achteraf is dat vermoedelijk de brand geweest. Even later meldde de terreinknecht van de vereniging dat er brand in de opslagruimte woedde.

De brandweer had de brand al snel onder controle. In de ruimte lagen stoelen, netten van de goals en vlaggenstokken opgeslagen. Een gedeelte hiervan is door de brand beschadigd en/of vernield. Er wordt een onderzoek ingesteld naar de oorzaak van de brand.

Gestolen auto

WOERDEN Op maandag 5 februari zijn op de Rijnstraat twee mannen in een gestolen auto aangehouden.

Omstreeks 15.00 uur zagen politiemensen twee mannen in een op de Rijnstraat geparkeerd staande auto stappen. Bij het natrekken van deze auto bleek deze van diefstal afkomstig. De mannen, beiden 27 jaar oud en afkomstig uit Woerden, werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

De verdachten zijn vervolgens overgebracht naar het politiebureau van district Eemland zuid, daar de auto in dat district was gestolen. Zij zijn voor nader onderzoek ingesloten.

`Niets erin......Niets eruit`

WOERDEN De politie heeft in het kader van de actie `Niets erinNiets eruit` weer een controle op het parkeerterrein op de Houttuinlaan uitgevoerd.

In totaal werden 94 geparkeerde auto`s gecontroleerd. Eén van deze auto`s was niet afgesloten, maar er bleek geen buit in te liggen. In 39 voertuigen bleek wel zichtbare buit (CD`s, tassen, autoradio`s e.d.) te liggen. Alle voertuigen werden van een informatiefoldertje voorzien.

Alcoholcontroles

LOENEN De politie heeft op maandagavond 5 februari en in de nacht van maandag op dinsdag alcoholcontroles gehouden.

Tussen 20.30 uur en 21.30 uur werd er gecontroleerd op de Rijksstraatweg. Alle 30 gecontroleerde bestuurders bliezen een `P` (Pass), hetgeen betekent dat ze niet (teveel) hadden gedronken. Twee bestuurders kregen een bekeuring voor het niet dragen van de autogordel.

Tussen maandag 5 februari 23.30 uur en dinsdag 6 februari 00.30 uur werd er gecontroleerd op de kruising van Rijksstraatweg met de Bloklaan. In totaal hebben 91 bestuurders een blaastest uitgevoerd. Drie bestuurders bleken teveel te hebben gedronken.

Een 37-jarige bestuurder uit Loosdrecht blies een `A` (Alarm), hetgeen betekent dat hij teveel had gedronken. De man werd aangehouden en hij blies op het politiebureau 265 ug/l. (0,7 promille). Hij kreeg een boete van f 410,- en een rijverbod van 1 uur.

Een 32-jarige automobilist uit Loosdrecht blies eveneens een `A` (Alarm). Hij blies op het politiebureau 295 ug/l. (0,8 promille). Hij kreeg een boete van f 410,- en een rijverbod van 2 uur.

Het resultaat van de blaastest van een 48-jarige automobilist uit Vreeland was een `A` (Alarm). Op het politiebureau blies hij 410 ug/l. (1,05 promille). Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van 3 uur.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie