Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Microsoft kondigt Windows XP en Office XP aan

Datum nieuwsfeit: 06-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Microsoft kondigt Windows XP en Office XP aan

Nieuwe versies van Microsoft's belangrijkste producten ontworpen met de focus op verbeterde gebruikservaringen, thuis en op het werk

Schiphol-Rijk, 6 februari 2001 - Microsoft heeft de productnamen bekendgemaakt van de volgende versies van Microsoft Windows en Microsoft Office: Windows XP (voorheen bekend als 'Whistler') en Office XP (voorheen bekend als 'Office 10'). XP staat voor 'experience', waarmee de nieuwe gebruikservaringen worden gesymboliseerd die Windows XP en Office XP zullen bieden. Kenmerkend van de komende versies van Windows en Office is dat deze producten optimaal gebruik zullen maken van webdiensten en de PC-gebruikservaring uitbreiden naar een brede reeks van mobiele apparatuur.

"Deze versies van Windows en Office betekenen een doorbraak en zullen mensen een effectieve 'end-to-end' gebruikservaring bieden, die niet eerder beschikbaar was," zegt Bill Gates, chairman en chief software architect van Microsoft. "De volgende generatie Windows XP en Office XP zal gebruikers in staat stellen effectiever te communiceren en samen te werken, creatiever en productiever te zijn en meer plezier te hebben met technologie."

Windows XP en Office XP betekenen een belangrijke stap in de realisatie van Microsoft's .NET-visie. Deze producten zullen de gebruikers verdergaande mogelijkheden geven dan het werken met losstaande applicaties, diensten en apparaten. Met Office XP en Windows XP worden complete computerervaringen tussen mensen, software en Internet opnieuw gedefinieerd.

"Het .NET-platform gebruikt XML als basis voor communicatie van één enkele PC met andere PC's, servers, intelligente apparaten en webdiensten," vervolgt Gates. "In plaats van individuele applicaties op elk apparaat, krijgen gebruikers een hoogwaardige gebruikservaring op alle apparaten waar zij mee werken. Deze evolutie van applicaties naar gebruikerservaring begint met Windows XP en Office XP."

Windows XP - De Windows-gebruikservaring thuis en op kantoor Windows XP, het aankomende besturingssysteem voor thuis en op het werk, zal een verbeterde gebruiksbeleving bieden op basis van een fundament dat zich in de praktijk heeft bewezen. Windows XP zal een intelligente, betrouwbare en met andere software verbonden basis vormen voor zowel zakelijk als privé-gebruik.

Een belangrijk uitgangspunt voor de ontwikkeling van Windows XP is het bieden van volledige gebruikservaringen voor zakelijke en thuisgebruikers op de volgende gebieden:


* Hoogwaardigere communicatie: Real-time spraak, video en het gedeeld gebruik van applicaties stellen mensen in staat effectiever te communiceren.
* Verbeterde mobiliteit: De mogelijkheid voor mobiele gebruikers om, ongeacht tijdstip en plaats, toegang tot informatie te krijgen, zal verder worden verbeterd.
* Verbeterde help en support: Wanneer gebruikers hulp nodig hebben, kunnen zij eenvoudig verbinding leggen met anderen of met hulpbronnen.
* Eenvoudig gebruik van digitale foto's en video: Windows XP zal het makkelijk maken om digitale herinneringen te bewerken, te organiseren en naar anderen te sturen.
* Opwindende muziek en entertainment: Windows XP zal de beste gebruiksbeleving bieden voor het vinden, downloaden, personaliseren en het met hoge kwaliteit afspelen van audio- en video-content.
* Maakt een 'netwerkconnectie in huis' eenvoudiger: Windows XP biedt een makkelijke manier voor het gedeeld gebruik van informatie, apparatuur en Internet-verbindingen.
Meer details over Windows XP zullen op dinsdag 13 februari worden bekendgemaakt.

Office XP
Office XP biedt de functionaliteit om binnen en tot ver buiten de eigen bedrijfsmuren intelligenter en productiever samen te werken.


· Maakt productiviteit makkelijk. Office XP zorgt voor een sterke verbetering van de persoonlijke productiviteit en vereenvoudigt de manier waarop mensen werken door ondermeer het volgende: o Geeft mensen op elk moment de beschikking over de benodigde tools en geeft hen meer controle over de manier waarop Office werkt via nieuwe Taakvensters ('Task Panes'). o Geeft mensen via Infolabels (SmartTags) snel toegang tot andere informatie in Office, andere applicaties en Internet. o Biedt nieuwe tools om documenten te herstellen waarmee gegarandeerd wordt dat gebruikers geen informatie verliezen als er storingen optreden.
· Maakt samenwerking mogelijk voor iedereen. Office XP maakt het mogelijk voor elke computergebruiker, van beginner tot expert, eenvoudig samen te werken aan documenten en om met anderen efficiënter samen te werken, onder meer door: o Bieden van nieuwe tools voor het verzenden van revisies ('Send for Review') die het aanpassen en beoordelen van documenten revolutioneren. o Teams de mogelijkheid geven om hun projecten en activiteiten te beheren via een kant-en-klare website-oplossing (SharePoint Team Services), die een webgebaseerde ruimte biedt voor teams waarbinnen zij makkelijk kunnen werken. o Maakt het eenvoudiger om met anderen te communiceren door populaire communicatie-tools, zoals de webgebaseerde e-maildienst Hotmail en MSN Messenger in te bouwen in de Outlook client voor berichtenverkeer en onderlinge samenwerking.
· Uitbreiden van Office tot buiten het kantoor. Office XP dient als een informatiemiddelpunt dat mensen in staat stelt informatie uit verschillende bronnen te betrekken, onder meer door: o Bieden van nieuwe webdiensten die nauw geïntegreerd zijn binnen Office en de meerwaarde van Office voortdurend verhogen. o Mensen toegang geven tot hun Office-informatie vanaf het web en een naadloze synchronisatie met hun mobiele apparatuur. o Op gemakkelijke manier informatie te vinden met behulp van geavanceerde zoekmogelijkheden, waarvan de reikwijdte is uitgebreid van de desktop tot intranet- en Internet-sites.

Windows XP en Office XP bevinden zich momenteel in een bètatestfase. Windows XP zal naar verwachting in de tweede helft van 2001 beschikbaar komen. Office XP wordt verwacht tegen het eind van de eerste helft van 2001.

Microsoft
Microsoft (NASDAQ: MSFT) is opgericht in 1975 en is marktleider op het gebied van software, diensten en Internet-technologie voor privé- en zakelijk computergebruik. Het bedrijf levert een brede reeks aan producten en diensten die ontwikkeld zijn om mensen meer mogelijkheden te bieden met behulp van software, ongeacht op welke plaats, op welk moment en met welk apparaat.

Voor meer informatie:
Microsoft B.V., Michiel Gosens, Public Relations Manager, telefoon: +31 (0)20 - 500 12 74 of Monogram Communication Strategies (MCS) BV, Perlita Fränkel, telefoon: +31 (0)23 - 562 82 08.

Dit persbericht en andere persinformatie van Microsoft kunt u ook vinden op de website van Microsoft Nederland, op pagina www.microsoft.nl/press/.

Microsoft en Windows zijn hetzij gedeponeerde handelsmerken hetzij handelsmerken van Microsoft Corporation in de Verenigde Staten en/of andere landen. Alle andere merk- en productnamen zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van hun respectieve houders.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie