Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Microsoft kondigt Windows XP en Office XP aan

Datum nieuwsfeit: 06-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Microsoft kondigt Windows XP en Office XP aan

Nieuwe versies van Microsoft's belangrijkste producten ontworpen met de focus op verbeterde gebruikservaringen, thuis en op het werk

Schiphol-Rijk, 6 februari 2001 - Microsoft heeft de productnamen bekendgemaakt van de volgende versies van Microsoft Windows en Microsoft Office: Windows XP (voorheen bekend als 'Whistler') en Office XP (voorheen bekend als 'Office 10'). XP staat voor 'experience', waarmee de nieuwe gebruikservaringen worden gesymboliseerd die Windows XP en Office XP zullen bieden. Kenmerkend van de komende versies van Windows en Office is dat deze producten optimaal gebruik zullen maken van webdiensten en de PC-gebruikservaring uitbreiden naar een brede reeks van mobiele apparatuur.

"Deze versies van Windows en Office betekenen een doorbraak en zullen mensen een effectieve 'end-to-end' gebruikservaring bieden, die niet eerder beschikbaar was," zegt Bill Gates, chairman en chief software architect van Microsoft. "De volgende generatie Windows XP en Office XP zal gebruikers in staat stellen effectiever te communiceren en samen te werken, creatiever en productiever te zijn en meer plezier te hebben met technologie."

Windows XP en Office XP betekenen een belangrijke stap in de realisatie van Microsoft's .NET-visie. Deze producten zullen de gebruikers verdergaande mogelijkheden geven dan het werken met losstaande applicaties, diensten en apparaten. Met Office XP en Windows XP worden complete computerervaringen tussen mensen, software en Internet opnieuw gedefinieerd.

"Het .NET-platform gebruikt XML als basis voor communicatie van één enkele PC met andere PC's, servers, intelligente apparaten en webdiensten," vervolgt Gates. "In plaats van individuele applicaties op elk apparaat, krijgen gebruikers een hoogwaardige gebruikservaring op alle apparaten waar zij mee werken. Deze evolutie van applicaties naar gebruikerservaring begint met Windows XP en Office XP."

Windows XP - De Windows-gebruikservaring thuis en op kantoor Windows XP, het aankomende besturingssysteem voor thuis en op het werk, zal een verbeterde gebruiksbeleving bieden op basis van een fundament dat zich in de praktijk heeft bewezen. Windows XP zal een intelligente, betrouwbare en met andere software verbonden basis vormen voor zowel zakelijk als privé-gebruik.

Een belangrijk uitgangspunt voor de ontwikkeling van Windows XP is het bieden van volledige gebruikservaringen voor zakelijke en thuisgebruikers op de volgende gebieden:


* Hoogwaardigere communicatie: Real-time spraak, video en het gedeeld gebruik van applicaties stellen mensen in staat effectiever te communiceren.
* Verbeterde mobiliteit: De mogelijkheid voor mobiele gebruikers om, ongeacht tijdstip en plaats, toegang tot informatie te krijgen, zal verder worden verbeterd.
* Verbeterde help en support: Wanneer gebruikers hulp nodig hebben, kunnen zij eenvoudig verbinding leggen met anderen of met hulpbronnen.
* Eenvoudig gebruik van digitale foto's en video: Windows XP zal het makkelijk maken om digitale herinneringen te bewerken, te organiseren en naar anderen te sturen.
* Opwindende muziek en entertainment: Windows XP zal de beste gebruiksbeleving bieden voor het vinden, downloaden, personaliseren en het met hoge kwaliteit afspelen van audio- en video-content.
* Maakt een 'netwerkconnectie in huis' eenvoudiger: Windows XP biedt een makkelijke manier voor het gedeeld gebruik van informatie, apparatuur en Internet-verbindingen.
Meer details over Windows XP zullen op dinsdag 13 februari worden bekendgemaakt.

Office XP
Office XP biedt de functionaliteit om binnen en tot ver buiten de eigen bedrijfsmuren intelligenter en productiever samen te werken.


· Maakt productiviteit makkelijk. Office XP zorgt voor een sterke verbetering van de persoonlijke productiviteit en vereenvoudigt de manier waarop mensen werken door ondermeer het volgende: o Geeft mensen op elk moment de beschikking over de benodigde tools en geeft hen meer controle over de manier waarop Office werkt via nieuwe Taakvensters ('Task Panes'). o Geeft mensen via Infolabels (SmartTags) snel toegang tot andere informatie in Office, andere applicaties en Internet. o Biedt nieuwe tools om documenten te herstellen waarmee gegarandeerd wordt dat gebruikers geen informatie verliezen als er storingen optreden.
· Maakt samenwerking mogelijk voor iedereen. Office XP maakt het mogelijk voor elke computergebruiker, van beginner tot expert, eenvoudig samen te werken aan documenten en om met anderen efficiënter samen te werken, onder meer door: o Bieden van nieuwe tools voor het verzenden van revisies ('Send for Review') die het aanpassen en beoordelen van documenten revolutioneren. o Teams de mogelijkheid geven om hun projecten en activiteiten te beheren via een kant-en-klare website-oplossing (SharePoint Team Services), die een webgebaseerde ruimte biedt voor teams waarbinnen zij makkelijk kunnen werken. o Maakt het eenvoudiger om met anderen te communiceren door populaire communicatie-tools, zoals de webgebaseerde e-maildienst Hotmail en MSN Messenger in te bouwen in de Outlook client voor berichtenverkeer en onderlinge samenwerking.
· Uitbreiden van Office tot buiten het kantoor. Office XP dient als een informatiemiddelpunt dat mensen in staat stelt informatie uit verschillende bronnen te betrekken, onder meer door: o Bieden van nieuwe webdiensten die nauw geïntegreerd zijn binnen Office en de meerwaarde van Office voortdurend verhogen. o Mensen toegang geven tot hun Office-informatie vanaf het web en een naadloze synchronisatie met hun mobiele apparatuur. o Op gemakkelijke manier informatie te vinden met behulp van geavanceerde zoekmogelijkheden, waarvan de reikwijdte is uitgebreid van de desktop tot intranet- en Internet-sites.

Windows XP en Office XP bevinden zich momenteel in een bètatestfase. Windows XP zal naar verwachting in de tweede helft van 2001 beschikbaar komen. Office XP wordt verwacht tegen het eind van de eerste helft van 2001.

Microsoft
Microsoft (NASDAQ: MSFT) is opgericht in 1975 en is marktleider op het gebied van software, diensten en Internet-technologie voor privé- en zakelijk computergebruik. Het bedrijf levert een brede reeks aan producten en diensten die ontwikkeld zijn om mensen meer mogelijkheden te bieden met behulp van software, ongeacht op welke plaats, op welk moment en met welk apparaat.

Voor meer informatie:
Microsoft B.V., Michiel Gosens, Public Relations Manager, telefoon: +31 (0)20 - 500 12 74 of Monogram Communication Strategies (MCS) BV, Perlita Fränkel, telefoon: +31 (0)23 - 562 82 08.

Dit persbericht en andere persinformatie van Microsoft kunt u ook vinden op de website van Microsoft Nederland, op pagina www.microsoft.nl/press/.

Microsoft en Windows zijn hetzij gedeponeerde handelsmerken hetzij handelsmerken van Microsoft Corporation in de Verenigde Staten en/of andere landen. Alle andere merk- en productnamen zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van hun respectieve houders.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict
UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict EMBARGO 24-10-2016 00.01 uur 21 oktober 2016 UNICEF: 1,7...

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...

Senioren krijgen valpreventie aan huis
Beweegcoach Steven Schildmeijer geeft ouderen in de regio Haaglanden wekelijks les in valpreventie aan huis. Dit om op een laagdrempelige...

Reisgids van alle 7.500 Nederlandse plaatsen nu in één app
Reisgidsen over Nederland gaan altijd over de bekende 2.500 steden en dorpen. Maar ons land heeft nóg 5.000 woonplaatsen, die...

Grote verschillen in Europese premies autoverzekeringen
Premies van autoverzekeringen blijven stijgen. Soms zelfs met 20 procent. Klachteninstituut Kifid vindt dit te ver gaan. Het instituut pleit...

Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren
Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren KYOTO, Japan & CAEN, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- Murata Manufacturing Co., Ltd. (TOKYO:6981) (ISIN:JP3914400001)...

Geelvinck Festival: fortepiano’s met karakter – muziek met een verhaal
De 6e editie van het Geelvinck Fortepiano Festival is met ruim 45 kamermuziekconcerten van barok tot nieuwe composities internationaal het...