Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Ringtones het populairste trefwoord bij zoekmachine Lycos

Datum nieuwsfeit: 06-02-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Persbericht 'LYCOS TOP 10' (januari 2001)

Ringtones is het populairste trefwoord in de Lycos Top 10 Gewone beltoon rinkelt nog zelden

Haarlem, 6 februari 2001 - De mobiele beller is niet tevreden met de standaard ringtone van zijn mobiele telefoon en download regelmatig een nieuwe melodie. Het trefwoord Ringtones staat deze maand voor de vijfde achtereenvolgende keer op nummer 1 in de maandelijkse Lycos Top 10 op www.lycos.nl. De beller kan melodieën kiezen gebaseerd op onder meer; cartoons, films of televisieseries, de top 40, populaire songs of zelfs volksliederen. Omdat het oog ook wat wil, worden tevens logo's aangeboden om het beeldscherm van de telefoon aantrekkelijker te maken. Het Japanse tekenfilm fenomeen Dragonball-Z is deze maand door gestegen naar een tweede plaats.

"Elke maand zijn er weer een paar trefwoorden die verrassend zijn in de Lycos Top 10.", vertelt managing director Silvio de Groot, "Zo is deze maand Volendam op nummer 10 binnen gekomen, ik denk niet dat we die volgende maand nog in de Top 10 terugvinden. Maar, hieruit blijkt dat actualiteiten in de media een grote rol spelen in het zoekgedrag van mensen op internet. Het optreden van de darters Raymond van Barneveld en Co Stompé op de Engelse Embassy heeft er voor bijvoorbeeld voor gezorgd dat Darts deze maand een achtste plaats in neemt."

Altijd aanwezig in de Lycos Top10 zijn verschillende grootheden uit de muziek- en filmindustrie. Deze maand is nieuw binnen gekomen op nummer zeven, als hoogste nieuwe binnenkomer, de zanger/rapper Eminem. Collega Britney Spears voert met haar derde plaats in de Top 10 de "rich and famous" lijst aan. Pamela Anderson mag zich verheugen in een groeiende populariteit. Vorig maand nog negende, deze maand legt zij beslag op een vijfde plaats. De hooggelaarse Jennifer Lopez, ook te zien in de film The Cell, komt deze maand binnen op een op een negende plaats.

De Lycos Top 10*

1 Ringtones en logo's

2 Dragonball z

3 Britney Spears

4 Pokemon

5 Pamela Anderson

6 Playstation 2

7 Eminem

8 Darts

9 Jennifer Lopez

10 Volendam


* Algemene onderwerpen, zoals het weer, het nieuws, mp3's, maar ook bedrijfsnamen worden bij het samenstellen van de Lycos Top 10 buiten beschouwing gelaten.

"Bij Lycos.nl proberen wij de beste sites voor de bezoeker te filteren. Kennelijk doen we dit erg goed, want we zijn één van de meest bezochte zoekmachines in Nederland.", vertelt De Groot, "We hebben zelfs een speciale redactie samengesteld, die de Link Directory maakt. Alle sites die hierin terecht komen, zijn voorzien van een korte beschrijving en het Lycos-hondje als herkenningsteken. Op deze manier weten bezoekers dat ze een relevante site te zien krijgen. Als je zoals Lycos kwaliteit levert, dan komen mensen bij je terug."

Over Lycos Europe
Lycos Europe NV is één van Europa's leidende Internet bestemmingen. Het is een krachtig netwerk van eersteklas Internet merken die access, content en community service combineren.

Miljoenen webgebruikers navigeren, communiceren of publiceren hun eigen content dagelijks op Lycos Europe. Op dit moment kiest één op de drie gebruikers in Europa voor een Lycos merk (bron: Mediametrix)

Dat maakt van Lycos Europe een belangrijke bestemming voor on-line adverteerders en e-commerce partners.

Lycos Europe biedt een pan-Europese aanwezigheid met websites die gebruik maken van lokale taal en content in 14 landen - België, Denemarken, Duitsland, Finland, Frankrijk, Ierland, Italië, Nederland, Noorwegen, Oostenrijk, Spanje, Verenigd Koninkrijk, Zweden en Zwitserland.

Over Lycos Nederland
Lycos Netherlands BV - onderdeel van Lycos Europe NV - is sinds september 1997 in Nederland actief en is één van de meest bezochte online bestemmingen. Ze biedt een groot aantal diensten aan. De Nederlandse websites van de groep bestaat nu uit; Lycos.nl -de persoonlijke internetgids-, Tripodnet.nl -Europa's grootste web community- en Comundo.nl
-aanbieder van gratis internettoegang.


Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie