Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politie Limburg Noord: verkeerscontroles Samen minder

Datum nieuwsfeit: 06-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Limburg-Noord: Venlo 6-02-2001
Mediaberichten dinsdag 6 februari 2001 (tot 12.30 uur).

POLITIE LIMBURG NOORD Verkeerscontroles Samen minder

POLITIE LIMBURG-NOORD In het kader van het project Samen minder heeft de politie maandag en in de nacht van maandag op dinsdag verkeerscontroles uitgevoerd. Hierbij zijn in totaal 292 bestuurders bekeurd.

Maandagmorgen is de snelheid gecontroleerd van het verkeer op de Napoleonsbaan in Kessel en Baarlo. In totaal passeerden 4018 voertuigen de controle. Hiervan overschreden er 292 de maximale limiet van 50 km per uur. De hoogstgemeten snelheid bedroeg 103 km per uur door een personenauto en 73 km per uur door een vrachtauto. In de nacht van maandag op dinsdag is op de Rijksweg in Reuver, Beesel en Swalmen een algemene verkeerscontrole gehouden. Hierbij zijn diverse automobilisten gecontroleerd. Van vier automobilisten werd een blaastest afgenomen en van een auto was de APK-keuring verlopen. Deze laatste krijgt 14 dagen de tijd om zijn auto alsnog te laten keuren. Er zijn bij deze nachtelijke controle geen processen verbaal opgemaakt.

ROERMOND Beroving

ROERMOND Een 48-jarige vrouw uit Roermond is maandagavond door twee onbekende mannen beroofd van haar handtas. De vrouw had geld gepind bij een pinautomaat aan de Oranjelaan. Haar aandacht werd op dat moment getrokken door twee personen op een fiets. Deze personen volgden de vrouw te voet waarop ze in de Henri Tijssenstraat de handtas van de vrouw weggristen. De vrouw is daardoor haar ahndtas met portemonnee en diverse pasjes kwijt.

MAASBREE Snelheidscontrole

MAASBREE Maandagmiddag controleerde de politie de snelheid van het verkeer op de Middenpeelweg. Van de 1235 passanten overschreden er 137 de maximale limiet van 80 km per uur. De hoogstgemeten snelehdi bedroeg 123 km per uur door een personenauto en 89 km per uur door een vrachtauto.

ROERMOND Dronken automobilist

ROERMOND In de nacht van maandag op dinsdag gebeurde er op de Van den Boschstraat / Van Riebeeckstraat een verkeersongeval. Een 29-jarige Roermondenaar had geen volledige controle over zijn auto waardoor hij tegen een bank en een prullenbak botste die beschadigd raakten. Zijn 20-jarige bijrijdster (uit Roermond) raakte hierdoor gewond. Ze is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Daar werd zij aan haar verwondingen behandeld. De 29-jarige bestuurder is eveneens ter bahandeling overgebracht naar het ziekenhuis. De politie onderzoekt of de bestuurder onder invloed was van alcohol op het moment van het ongeluk. De man was niet in het bezit van een geldig rijbewijs (dat was verlopen) en de auto was niet verzekerd. De Roermondenaar is voor verder onderzoek ingesloten.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie