Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Loonbod werkgevers volstrekt onvoldoende volgens FNV

Datum nieuwsfeit: 06-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: FNV Bouw
Zoek soortgelijke berichten

datum: 06-02-2001 / bericht: 1 van 21Loonbod werkgevers volstrekt onvoldoende

Op 5 februari is voor de zesde maal onderhandeld over de bouw-CAO. Voor het eerst is gesproken over het loon. Tegenover de looneis van 6 procent van FNV Bouw plaatsten de werkgevers het volgende loonbod:


- per 1 juli: 2,5 procent structureel

- per 31 december: 1 procent structureel plus een eenmalige uitkering van 0,75 procent

Het is slechts een eerste bod, maar de bonden hebben het volstrekt onvoldoende genoemd. "Het zal met gelach in de keten worden ontvangen", voorspelde onderhandelaar Dick van Haaster. Structureel bedraagt het bod immers niet meer dan 3,5 procent. En dat terwijl de bouw in economisch opzicht twee absolute topjaren achter de rug heeft, waarin de werknemers er reeel slechts met 1,25 procent op vooruit zijn gegaan. "Het evenwicht is zoek, dat moeten we rechtzetten", benadrukte Van Haaster. Na de eerste reactie van de bonden werd het overleg geschorst tot 20 februari. Behalve over het loon is gesproken over onder andere de arbeidstijden en de medezeggenschap. Afspraken zijn er niet gemaakt. Op 20 februari moet er een 'totaalbeeld' ontstaan dat hopelijk leidt tot een principe-akkoord.FNV Bouw
Postbus 520
3440 AM WOERDEN
Telefoon: (0348) 575575
Fax: (0348) 423610
E-mail: (info@fnvbouw.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie