Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Kamervragen aan V&W over onderzoeken rond de 2e Maasvlakte

Datum nieuwsfeit: 06-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
GroenLinks

GroenLinks Tweede-Kamerfractie Nieuwsbrief 6 februari 2001 15:55
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
De tweede maasvlakte

( 6 februari 2001)

Kamervraag
Vragen van Hugo van der Steenhoven aan de minister van V&W over onderzoeken rond de 2e maasvlakte


1. Heeft u kennis genomen van het artikel van het Nieuwsblad voor Transport van 6 februari jongstleden "Teveel ambities hebben kan verstikkend werken"?


2. Is er naar uw oordeel inderdaad sprake van dat het Gemeentelijk Havenbedrijf Rotterdam voor haar eigen onderzoeken slechts die adviseurs inhuurt die al bij voorbaat bereid zijn om in het belang van het havenbedrijf te adviseren en anderen, als de Erasmus Universiteit, buitensluit?


3. Heeft u reden te twijfelen aan deze aantijging? Zo ja, welke? Hoe beoordeelt u de beschuldiging van de onderzoeker van de Erasmusuniversiteit?

4. Klopt het dat u bureau KPMG opdracht hebt gegeven de grond van het meningsverschil tussen het gemeentelijke havenbedrijf en het Centraal Planbureau over het betwiste ruimtekort in de haven te onderzoeken? Waarom acht u een dergelijk onderzoek noodzakelijk en waarom twijfelt u aan de integriteit, kundigheid en onafhankelijkheid van het Centraal Planbureau bij haar adviezen?


5. Is het u bekend dat bureau KPMG diverse onderzoeken uitvoert voor het Gemeentelijk Havenbedrijf Rotterdam en daarmee een belang heeft bij een goede verstandhouding met het havenbedrijf? Zo ja, waarom heeft u juist KPMG geselecteerd om dit onderzoek uit te voeren?


6. Bent u ook van mening dat de keuze voor KPMG minder gelukkig is, gezien de verbondenheid van KPMG aan het gemeentelijk havenbedrijf en gezien de verdenking dat het havenbedrijf slechts opdrachten gunt aan bedrijven die de voor haar gunstige adviezen schrijft?

7. Zal KPMG ook een oordeel geven over de onderzoeksvraag omtrent het ruimtetekort in de haven? Hoe weegt dit oordeel voor u naast dit van het Centraal Planbureau?

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - U kunt zich desgewenst van deze nieuwsbrief afmelden via de volgende URL: www.groenlinks.nl/partij/2dekamer/stop.lp?ID=87000355
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie