Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Praktische problemen bij extra opleiding beroepschauffeurs

Datum nieuwsfeit: 06-02-2001
Bron: CDA
Zoek soortgelijke berichten
CDA

Karla Peijs: Praktische problemen bij aanvullende opleiding beroepschauffeurs

De Europese Commissie wil dat beroepschauffeurs naast hun rijbewijs een aanvullende verplichte opleiding van 420 uur moeten volgen. Ook vindt de Commissie dat zij vijfjaarlijks een herhalingscursus van 35 uur moeten volgen.

Deze nieuwe regeling moet gelden voor vracht- en personenvervoer. Dit blijkt uit een ontwerprichtlijn die de Europese Commissie gisteren heeft bekendgemaakt. CDA-Europarlementariër Karla Peijs (transportbeleid) vindt de Commissieplannen een goede zaak voor de veiligheid op de weg, daarnaast leiden uniforme Europese regels tot eerlijkere concurrentie binnen de transportsector. Peijs plaats wel een groot aantal kanttekeningen over ...

Dit waren de eerste 100 woorden van de door u opgevraagde pagina uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Na betaling kunt u het hele persbericht lezen.
Bent u abonnee? Klik hier om uw wachtwoord op te geven.
Wilt u nu snel binnen tien minuten abonnee worden? Klik dan hier.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie