Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Doucheruimte Sportcentrum Breda weer open

Datum nieuwsfeit: 06-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Breda

06-02-2001

Doucheruimte Sportcentrum weer open
De doucheruimte van kleedlokaal zeven in het gemeentelijk Sportcentrum aan de Topaasstraat is weer open. In november 2000 werd de doucheruimte uit voorzorg gesloten omdat er na controle in geringe mate sprake was van legionella in de doucheleiding. Vervolgens zijn er installatietechnische aanpassingen gedaan en zijn er nieuwe monsters genomen. Daaruit blijkt nu dat de legionellabacterie niet meer aantoonbaar is in de leidingen.

De gemeente werkt volgens een beheersplan ter preventie van legionella waarbij alle douche-installaties eenmaal per week worden doorgespoeld met heet water.
Daarnaast worden periodiek monsters genomen.
In de begroting voor 2001 heeft de gemeente 400.000,- uitgetrokken voor de aanpassing van warmwaterinstallaties in gemeentelijke sportaccommodaties om legionella te voorkomen. Als uitvloeisel daarvan zijn deze maatregelen in het gemeentelijk Sportcentrum uitgevoerd.

Breda, 6 februari 2001

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie