Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

BASF-YPC en Shaw sluiten contract voor bouw steamcracker

Datum nieuwsfeit: 06-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
BASF

BASF-YPC en Amerikaanse onderneming Shaw sluiten contract voor bouw steamcracker

BASF-YPC Company Ltd. heeft op 6 februari jl. in Peking met de Amerikaanse onderneming The Shaw Group Inc. een overeenkomst gesloten voor de bouw van een steamcracker in Nanjing, China. Deze cracker zal een jaarlijkse capaciteit van 600 000 ton ethyleen hebben.

Het contract met Shaw omvat de inkoop van onderdelen van de fabriek, de ter beschikkingstelling van de benodigde kennis van ingenieurs en het bouwtoezicht. Deze opgaven zullen door Stone & Webster (S&W), één van de bedrijfsonderdelen van Shaw, worden uitgevoerd. De directe bouwactiviteiten zullen door Shaw worden uitbesteed aan een Chinese firma.

De steamcracker is het belangrijkste gedeelte van de `Verbundslocatie'. Deze locatie, waarop meerdere aan elkaar geschakelde fabrieken zullen worden gebouwd, is onderdeel van de joint-venture tussen BASF AG en China Petroleum & Chemical Corporation (SINOPEC) die in december 2000 onder de naam BASF-YPC Company Ltd. is opgericht. Samen zullen beide partners 2,6 miljard dollar in de locatie investeren. De eerste fabrieken op de nieuwe locatie zullen in 2004 en 2005 in bedrijf gaan. Met het voorbereidende werk op het, in totaal 220 hectare grote, terrein wordt in 2001 begonnen. De bouw van de fabrieken start in 2002.

De uitgesproken `Verbundstrategie' is één van de bijzondere sterktes van BASF en biedt de onderneming verschillende voordelen op haar concurrenten. Eén van de onderdelen van deze strategie is de `Verbundslocatie'. Op een dergelijke locatie zijn meerdere fabrieken aan elkaar verbonden. Het eindproduct van één fabriek is de grondstof voor de volgende fabriek, wat onder andere logistieke voordelen oplevert .Voor nadere informatie:

BASF Nederland B.V.
Barbara Onsman-van Logtestijn
tel: 026 - 3717 457
fax: 026 - 3717 203

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie